Hopp til hovedinnholdet

Tjener man godt som oversetter? Kan man tjene godt i andre land?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

1) Kan man tjene bra i å være oversetter i flere språk? 2) Hvis du har en god universitetsutdannelse, og flytter til utlandet,kan du tjene bra selv i et fattig land da, som for eksempel en tidligere sovjetisk republikk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

 

1. Hva man tjener som oversetter, vil variere fra hva slags type oppdrag man får og som man tar på seg. Ut i fra  som man jobber seg opp erfaring osv. kan man også etterhvert ta seg bedre betalt for å gjøre et oppdrag for noen. 

Det er klart at hvis man kan oversette i flere språk, har man mulighet til å ta på seg flere oppdrag - og dermed også ha mulighet til å tjene mer.

 

2. Generelt sett har vi i Norge et høyere lønnsnivå sammenlignet med andre "såkalte fattige" land. Selv med en god utdannelse kan du risikere og tjene mindre i andre land, enn det du vil gjøre i Norge.

Når det er sagt, er det ingen selvfølge - du kan få mulighet til også i utlandet få gode jobber og tjene godt.

 

Jeg legger med litt mer informasjon:

  • Mange oversettere jobber i forlagsbransjen. I denne artikkelen kan du få tips på veien til hva som kreves for å få drømmejobben i et forlag.
  • For å bli oversetter/translatør kan du studere språk. I tillegg kan du ta egne translatørkurs. Det stilles egentlig ingen krav til hvilken bestemt utdanning man må velge, men man må ta en translatøreksamen. Denne avlegges vedHandelshøgskolen i Bergen. På linken kan du lese mer om testen. Påutdanning.no kan du lese mer om det å jobbe som translatør og hvilke muligheter som finnes.
  • Andre nyttige nettsider kan være Norsk tolkeforening

Håper dette gav deg noen svar. Lykke til videre!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lønn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lønn


Quiz: Hva vet du om rettigheter og plikter på jobben?

Hva menes med svart arbeid?