Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hvor mye tjerner man som lege, tannlege,helsesøster, radiograf?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hvor mye tjerner man som lege, tannlege,helsesøster, radiograf

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Utdanning.no skriver følgende om lønnsnivå for disse yrkene:

 

Lege:

Ifølge Statistisk sentralbyrå er gjennomsnittlig månedslønn for leger i private helse- og sosiale omsorgstjenester 65 100 kroner. For leger i helseforetakene er gjennomsnittslønna 61 400 kroner (Kilde: SSB 2010).

Gjennomsnittlig årslønn er derfor rundt 750 000 kroner. Dette er gjennomsnittstall for alle legeyrker uavhengig av spesialisering, og lønnsnivået kan variere mye.

 

Tannlege:

Ifølge Statens hovedtariffavtale tjente en tannlege ansatt i staten i 2010 fra ca. kr 400 000,- til 750 000,- Med spesialisering, instruktøransvar og lederansvar er det mulig å tjene enda mer. Kilde: Statens hovedtariffavtale

Privatpraktiserende tannleger tjener som regel langt mer enn tannleger som jobber i det offentlige.

 

Helsesøster:

Gjennomsnittslønnen for spesialsykepleiere ligger på i underkant av 390 000 kroner i året (Kilde: Norsk sykepleierforbund 2010).

 

Radiograf:

Gjennomsnittlig årslønn for radiografer er cirka 370 000 kroner (Kilde: Norsk Radiografforbund 2011).

 

Les mer om yrkene på linkene for hvert yrke.

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lønn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lønn


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre