Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe i et land som har sultkatastrofer og krig et år?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har spurt et lignende spørsmål før, men glemte koden. Jeg har er litt usikker på hva jeg vil gjøre senere. Det er en ting jeg har lyst til, og det er å jobbe i land som har sultkatastrofer og krig. Bistandsarbeider. Men jeg har ikke lyst å jobbe med det hele tiden, så jeg lurer på om det går an å jobbe med det i et år for eksempel. Men får jeg lønn hvis jeg gjør det? Selv om det er veldig lite? Jeg bare lurer. Hjelper det hvis jeg har jobbet mye frivillig? Så et til spørsmål. Jeg er litt sånn trist, siden på Facebook, er det masse sånn bilder og videoer av en dame fra Kina som torturerer dyr og dreper de og sånn. Har du hørt om hun? Isåfall hva kan jeg gjøre får å få henne til å slutte? Noen har sagt at jeg må sende Mail til den kinesiske ambassaden i Oslo. Men jeg aner ikke hvordan eller hvor man gjør det? Hjeelp! Takk på forhånd! :) veldig bra side forresten!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for tilbakemelding på ung.no. Det er veldig godt å vite at siden er til nytte for ungdom!

 

Vi kjenner ikke til damen du forteller om, som du har sett klipp av på youtube. Kanskje du kan prøve å ta kontakt med den kinesiske ambassaden for å melde fra og fortelle dem om filmene? Du kan søke etter Kinas ambassade på nettet.

 

Når det gjelder spørsmål om arbeid i et land som har sultkatastrofer og krig et år, er det flere muligheter. Jeg anbefaler deg å lese artikkelen vi har laget om frivillig arbeid i utlandet, der finner du kontaktinfo til flere tilbydere av slike opphold i utlandet. Noen av tilbudene gir noe 'lønn' til kost og bolig, samt forsikring og lignende, men dette varierer veldig.

 

Om du gjennomfører en periode i utlandet, kan du også vurdere om dette er noe du ønsker å gjøre mer av, og slik finne studiemuligheter som passer for dine ønsker.

 

Lykke til med planleggingen!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb