Hopp til hovedinnholdet

Har lyst te å jobbe i FN og hjelpe land med nødhjelp

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Eg har veldig lyst te å jobbe i FN når eg bler større. Også har eg lyst te å hjelpe land med nødhjelp, som f.eks Somalia, eller sult- eller krigsherjede land. Men eg har vansker på skolen, og jeg lurer på om at jeg aldri hadde fått noen jobb i FN hvis eg hadde søkt uansett, selvom jeg har utdannet meg til det. Og eg blir skikkelig lei meg hvis eg ikkje greie skole eller noenting, og eg ikkje får jobben. Ka ska eg gjør hvis eg har tatt den utdannelsen(som eg ikkje vett ka hette) og ikkje får noen jobb? Takk på forhånd! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for henvendelsen

 

Du skriver at du har lyst til å jobbe I FN når du blir større, og at du ahr lust til å hjelpe land med nødhjelp. Når det gjelder spørsmål om arbeid i et land som har sultkatastrofer og krig et år, er det flere muligheter. Jeg anbefaler deg å lese artikkelen vi har laget om frivillig arbeid i utlandet, der finner du kontaktinfo til flere tilbydere av slike opphold i utlandet. Noen av tilbudene gir noe 'lønn' til kost og bolig, samt forsikring og lignende, men dette varierer veldig.

 

Om du gjennomfører en periode i utlandet, kan du også vurdere om dette er noe du ønsker å gjøre mer av, og slik finne studiemuligheter som passer for dine ønsker.

 

Lykke til med planleggingen!Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb