Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hvor mye tjener en politi mann/dame?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hvor mye tjener en politi mann/dame?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Utdanning.no skriver følgende om lønnsnivå for politibetjenter:

 

Politibetjenter har en grunnlønn på ca 332 000 kroner i året, når de begynner i politiet. Etter ca 7 år i jobb og med etter-/videreutdanning, er grunnlønnen ca 350 000 kroner i året. Etter ca 10 år i jobb og med videreutdanning og spesialisering, kan grunnlønnen være ca 372 000 kroner.

 

De politifolkene som jobber skift har variable tillegg fra 60 000 til 100 000 kroner per år avhengig av hvor mye ubekvem arbeidstid turnusen innebærer. Disse har også et tillegg for belastende unntak fra arbeidsmiljølovens arbeidstidskapittel på ca 26 000 koner per år, og 15 000 per år for å arbeide en ekstra time per uke.

 

Ledere vil ha en del høyere lønn en dette, men de har ofte ikke tillegget for ubekvem arbeidstid, eller et lavere tillegg.

 

Les mer om politiyrket og utdanningen på utdanning.no og i artikkelen under dette svaret.Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Vil du jobbe med etterforskning? Eller engasjerer du deg i å forebygge kriminalitet blant ungdommer? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre