Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal ha arbeidsuke snart og må ha en plass å jobbe

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg skal ha arbeidsuke snart og må ha en plass å jobbe. Er veldig interessert i samfunnet, media og politiske saker. Har søkt på NRK Møre og Romsdal, men kom ikke inn. Bor i Møre og Romsdal, og det er nok her jeg bør ha arbeidsuke. Jeg går i 9.klasse. Håper dere kan komme med mange gode innspill på jobber. Gjerne bare rams opp noen jobber:) Takk på forhånd! ....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt! 


Så flott at du allerede har begynt å tenke på hva du ønsker å gjøre i arbeidsuka. Det viktigste er jo det du nå gjør, nemlig å finne ut av hvilke tema og bransjer du er mest interessert i, og så oppsøke de stedene som kan være aktuelle. 

 

Innen de temaene du skriver opp har jeg følgende forslag: 

 

  • Høgskoler i Møre og Romsdal (Molde, Kristiansund, Ålesund, Volda). Kanskje du kan følge en som underviser i for eksempel samfunnsfag, medier, politiske fag eller en studentorganisasjon?
  • Kontakte stortingspolitikerne som er fra Møre og Romsdal eller ordfører, rådmann, lokalpolitikere eller andre som jobber med politikk der og høre om du kan være med dem på jobb. Se denne nettsiden for kontaktinformasjon.
  • Organisasjoner som jobber med politikk, samfunn osv. Ofte har jo store landsomfattende organisasjoner kontorer eller kontaktpersoner i alle fylker. Se denne artikkelen for tips om hvilke organisasjoner og politiske partier du kan kontakte. 
  • Sunnmørsposten eller andre aviser/magasiner du vet om i Møre og Romsdal. Det kan også være lurt å spørre noen voksne om hva de abonnerer på. 
  • Kommunen du bor i. På kommuneplan finnes det jo de som jobber med samfunnsutvikling, eller politiske saker, eller med kommunikasjon- og mediekontakt. HER finner du en oversikt over alle norske kommuner. 

 

Du kan fint spørre om å ha arbeidsuke de fleste steder. Tenk gjennom hva som finnes i ditt nærmiljø. Kanskje kjenner du noen som har en jobb du ønsker å vite mer om? I så fall er det lurt å spørre denne personen om tips til hvem du bør kontakte. Ofte er det lettere å få arbeidsuke på steder der man har kontakter eller kjenner noen som jobber fra før.

  

Skriv gjerne en liten søknad som du tar med og leverer. På den måten virker du ekstra motivert. Fortell at du har veldig lyst til å ha arbeidsuke der, og spør om det finnes muligheter for dette. Det kan være lurt å ringe eller sende mail på forhånd for å avtale en tid du kan komme innom.

 

Lykke til med jakten, og håper du får en spennende og lærerik arbeidsuke!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobbjakt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobbjakt