Hopp til hovedinnholdet

Lyst til å starte en bedrift

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å starte en bedrift, men det er ikke noe jeg kan gjøre alene. Jeg har en veldig god idé, men jeg er for ung til å starte bedriften selv. Jeg lurte på om det var mulig for meg å få startet denne bedriften, hvis jeg samarbeidet med noen? At jeg kunne få en over 18 til å hjelpe meg. Jeg har ikke så veldig lyst til å vente i tre år, før jeg kan starte bedriften min. Det blir nok lenger også, med tanke på at jeg må spare opp penger. Kunne jeg ha startet denne bedriften sammen med en voksen? Dette er noe jeg virkelig brenner for, og har veldig lyst til å gjøre! - J 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har lyst til å starte noe eget i din alder! Ikke gi opp håpet og tanken om det. Det er masse som kreves for å starte en bedrift. Først må du vite hva du vil, så må du starte prosessen med å forberede, planlegge og jobbe med oppstarten.

Vi kan imidlertid ikke gi deg rådene på ung.no, men sjekk ut andre instanser du kan kontakte for å få hjelp:

 • Altinn

  På Altinn har de en tjeneste som gir deg svar på de vanligste spørsmålene om regler for å starte og drive egen bedrift. Bak tjenesten står Brønnøysundregistrene, Skatteetaten, NAV og Statistisk sentralbyrå.

 • Bedin

  Internettstedet www.bedin.no (Bedriftsinformasjon) er etablert for at det skal være enklere å starte og drive virksomhet i Norge. Her kan du for eksempel få en første innføring i bedriftsetablering. I Bedin finnes også nyttige dokumenter og andre guider som går i dybden innenfor flere temaer. Herfra kan du også få etablererpakken med skjemaer gratis tilsendt.

 • Ungt entreprenørskap

  Ungt Entreprenørskap vil fremme kreativitet, samarbeidsevne og ansvarsbevissthet og lyst til selv å etablere bedrift. Det er en organisasjon bl a elevbedrifter, ungdomsbedrifter og studentbedrifter kan bli medlem i.

 • Brønnøysundregistrene

  BrønnøysundregistreneDette er en sentral instans i forbindelse med registrering av bedrifter. Herfra kan du få tilsendt registreringsskjema og få svar på spørsmål om registrering.

Du kan lese mer i artikkelen jeg legger ved under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du starte din egen bedrift?

God idé (colourbox.com)

Med de rette personlige egenskapene, den gode ideen og de riktige rådgiverne og ressursene kan også du lykkes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb