Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hei! Hvor kan jeg jobbe på OD-dagen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Hvor kan jeg jobbe på OD-dagen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt! 

 

Det er mye man kan gjøre for samle inn penger på OD-dagen. Mange baker kaker eller boller, og selger dette for eksempel på torget, foran en butikk i nærområdet eller annet. Hør med de andre i klassen, kanskje dere kan finne på noe moro sammen?

 

Hvis du har sett deg ut et sted du kan tenke deg å jobbe, dra dit og spør! Hør om du kan få jobbe der i forbindelse med OD-dagen. Si litt om hvorfor du kan tenke deg å jobbe akkurat der og si litt om Operasjon Dagsverk og hva pengene går til. 

 

Du kan også spørre alle du kjenner, kanskje noen trenger barnevakt eller hundepasser? Eller kanskje noen trenger hjelp til å rydde/vaske hus, rydde og stelle i hagen, male, plukke frukt/bær etc. Heng også opp lapper der du bor. Kanskje noen trenger hjelp til noe? 

 

Les mer på hjemmesiden til Operasjon Dagsverk. Kanskje du finner noe inspirasjon der?


Lykke til i jakten på en jobb! 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Da bør du få med deg våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobbjakt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobbjakt


ukens tema

kommentar

Fuck IT: Hvem bestemmer hva som er perfekt? Hvorfor er noe stygge? Hvorfor kan ikke alle bare være seg selv. Jeg er tretten åt og har null pupper. I lang tid har jeg vært skikkelig sjalu på folk som har det, men så fant jeg en bruker på Instagram. Selvom hun som eier den har skikkelig store pupper, sier hun noen ting som er viktig. At du ikke skal dømme folk, og at alle er perfekte. Vet ikke hvorfor det hjalp meg, men det gjorde det. Dere som er misfornøyde med dere selv burde finne en ting du liker veldig godt med deg selv. Eller finne noe eller noen som får deg til å føle deg bra Les innlegg Liten pil høyre