Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

KAn jeg jobbe i USA som fengselsbetjent med en norsk utdanning?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurte på om hvis jeg tar utdanning som fengselsbetjent, om jeg da har en mulighet for og jobbe i USA. og om det er eventuelt andre jobber som gjør at jeg kan få jobb som betaler sån att jeg kan bo i LA eller i næromrodet?

Besvart 30.01.2017 16:02
 

Svar
Hei, takk for ditt spørsmål!

Det er mulig å få oppholdstillatelse og arbeidstillatelse i USA, men det kan være vanskelig å få dette innvilget. Du må fremme søknad om dette via den amerikanske ambassaden i Norge. 

Vi på ung.no vet dessverre ikke om norsk utdannelse som fengselsbetjent er gyldig i USA. Du kan kontakte Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter for å få svar på dette.

Det å jobbe i USA kan oppleves som ganske komplisert. Reglene er nemlig slik at du må ha et jobbtilbud i USA før du i det hele tatt kan få arbeidstillatelse der. Lureste løsning for deg kan derfor være å studere i USA først. Da vil du ha mulighet til å bli kjent med samfunnet, samt skape deg kontakter som du kanskje kan få jobb hos etter at du har fullført studiene.

Hvis dette kan være aktuelt for deg kan du kontakte ANSA. De er organisasjonen for norske studenter i utlandet. ANSA har veldig god oversikt over hvilke studier som finnes, og hvordan jobbmulighetene er etterpå. HER finner du egen informasjon om det å studere i USA.

Du kan kontakte den amerikanske ambassaden i Norge hvis du vil ha flere opplysninger.

Vi på ung.no har dessverre ikke informasjon om hvilke jobber som er best betalt i LA.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

jobb i utlandet (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Kanskje må du også justere drømmene underveis. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Yrkesvalg
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om yrkesvalg


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre