Hopp til hovedinnholdet

KAn jeg jobbe i USA som fengselsbetjent med en norsk utdanning?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurte på om hvis jeg tar utdanning som fengselsbetjent, om jeg da har en mulighet for og jobbe i USA. og om det er eventuelt andre jobber som gjør at jeg kan få jobb som betaler sån att jeg kan bo i LA eller i næromrodet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for ditt spørsmål!

Det er mulig å få oppholdstillatelse og arbeidstillatelse i USA, men det kan være vanskelig å få dette innvilget. Du må fremme søknad om dette via den amerikanske ambassaden i Norge. 

Vi på ung.no vet dessverre ikke om norsk utdannelse som fengselsbetjent er gyldig i USA. Du kan kontakte Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter for å få svar på dette.

Det å jobbe i USA kan oppleves som ganske komplisert. Reglene er nemlig slik at du må ha et jobbtilbud i USA før du i det hele tatt kan få arbeidstillatelse der. Lureste løsning for deg kan derfor være å studere i USA først. Da vil du ha mulighet til å bli kjent med samfunnet, samt skape deg kontakter som du kanskje kan få jobb hos etter at du har fullført studiene.

Hvis dette kan være aktuelt for deg kan du kontakte ANSA. De er organisasjonen for norske studenter i utlandet. ANSA har veldig god oversikt over hvilke studier som finnes, og hvordan jobbmulighetene er etterpå. HER finner du egen informasjon om det å studere i USA.

Du kan kontakte den amerikanske ambassaden i Norge hvis du vil ha flere opplysninger.

Vi på ung.no har dessverre ikke informasjon om hvilke jobber som er best betalt i LA.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

jobb i utlandet (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Kanskje må du også justere drømmene underveis. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Yrkesvalg
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om yrkesvalg