Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Vil i Forsvaret - hvordan og når er det? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann. Jeg er en jente på 15 år, og har veldig lyst til å gå i forsvaret. Men kunne du forklare litt om hvordan det er, og når det er. For jeg vil også ta politiutdanning, men vet ikke hvordan det er. Jeg tenkte at etter politihøgskolen, så kunne jeg jobbe på E-tjenesten, men vet ikke helt hvordan man får jobb der osv... Kunne du forklart litt? Er forsvaret før eller etter vgs?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Man går som regel i førstegangstjeneste i Forsvaret etter videregående skole. Det er også mulig å ta ulike utdanninger i Forsvaret. På denne nettsiden kan du lese mer om hvordan Forsvaret arbeider, hva førstegangstjeneste er, hvilke utdanninger de tilbyr osv. 

Videre forteller du at du vil utdanne deg til å bli politi, og jobbe i E-tjenesten. Vi i ung.no kjenner ikke godt til Etterretningstjenesten, men det er ikke nødvendig å være utdannet politi for å arbeide der. Det er mange ulike stillinger. Du kan lese mer om arbeidet de gjør på Forsvaret sine nettsider. 

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med rådgiver på skolen. Han eller hun kan hjelpe deg videre å finne informasjonen du lurer på. Jeg legger også ved noen artikler under svaret som kan være gode å lese på. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Vil du jobbe med etterforskning? Eller engasjerer du deg i å forebygge kriminalitet blant ungdommer? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Sesjon - første møte med Forsvaret

Sesjon (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge har sesjonsplikt.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret