Hopp til hovedinnholdet

når kan jeg levere søknaden om norsk statsborgerskap?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ei mor som har snart bodd i Norge i 7 år. Hvor lenge før kan man begynne å søke om norsk statsborgerskap? F.eks 3 eller 2 mnd? Jeg har prøvd å søke litt på nett men det dukket ikke opp noen info om det. Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette kan jeg ikke svare deg på, men jeg anbefaler deg og moren din og påbegynne prosessen. Finn de skjemaene og de tingene som må ordnes, og les det nøye og gjør det dere trenger å gjøre.

Du kan lese mer om vilkårene for å søke statsborgerskap her. Det fremgår blant annet at man må ha oppholdt seg i Norge i til sammen syv år, i løpet av de siste ti årene. For at oppholdet i Norge skal regnes som oppholdstid, må man normalt ha hatt oppholdstillatelser av minst ett års varighet. Hvorvidt det må ha gått 7 år før man kan søke, eller om man kan påbegynne søkandsprosessen like før, slik at det er gått 7 år når UDI skal behandle saken er jeg usikker på. Du må derfor ta kontakt med UDI for å få et mer konkret svar på dette. 

Du kan også lese mer om søkand om statsborgerskap på denne siden

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stat og kommune
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stat og kommune