Hopp til hovedinnholdet

Siden jeg er tysk og ikke har endret statsborgerskap må jeg til den tyske ambassaden for å få ny pass.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, har bodd i Norge i 9 år. jeg har et lite problem... det har seg slik at jeg har klart og gjemme bort passet mitt så godt at jeg selv ikke finner det igjen og jeg har ikke peiling hvordan jeg skal skaffe nytt. Siden jeg er tysk og ikke har endret statsborgerskap må jeg til den tyske ambassaden for å få ny pass. har ikke peiling hvordan jeg skal gjøre det i og med at jeg var der en gang når jeg var 14 og ikke husker veien. i tillegg er jeg forvirret siden jeg fikk høre at man må bestille time og at det er dyrt og alt det der, men det fant jeg lite om på nettsiden dems og er derfor enda mer usikker. siden jeg i tillegg bor to timer unda oslo har jeg heller ikke peiling hvordan å komme meg dit. takk for alle råd og hjelpen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden du er tysk statsborger må du, som du sier, få passet utstedt av tyske myndigheter. Det kan du gjøre gjennom deres ambassade i Norge. Ambassaden ligger i Oslo, Oscars gate 45. For å få hjelp til å bestille pass kan du ringe 23 27 54 30.  

For å komme deg til Oslo vil jeg anbefale buss eller tog. Kanskje har du en voksen som kan bli med deg og hjelpe deg.

 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stat og kommune
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stat og kommune