Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få dobbelt statsborgerskap?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er adoptert fra Kina og er norsk statsborger da min far er norsk men min mor er engelsk. Og jeg har veldig sterke knytninger til England og vil egentlig bare ha noe som liksom sier «jeg er engelsk» og da hadde jeg veldig lyst på et pass/statsborgerskap. Men har søkt rundt og fikk vite at siden jeg er adoptert har jeg ingen «orginal» rettighet til å kreve det uten å gå gjennom en søknad osv. Men da jeg søkte på det sto det at jeg kunne søke om jeg hadde bodd i 3-5 år sammenhengende i England elr har partner derfra og måtte ta en test. Er det noen vei for meg å gå «rundt» dette, liksom jeg har ikke bodd i England i 3-5 år da mitt «liv» er her i Norge med norsk utdanning osv. Jeg har bare feriert utrolig mye der. Og jeg har heller ingen partner derfra. Så vil det bli helt umulig for meg å få dobbelt statsborgerskap elr pass da?

Besvart 03.03.2019 19:38
 

Svar
Hei

Vi kan dessverre ikke svare deg på hvilke regler som gjelder for statsborgerskap i England. Du kan kontakte den britiske ambassaden for å få et sikkert svar på dette. 

Det kan være greit å være klar over at pr. i dag så er hovedregelen at man mister det norske statsborgerskapet hvis man får et nytt statsborgerskap. Hovedregelen er altså at man ikke kan ha dobbelt statsborgerskap. I desember 2018 bestemte imidlertid stortinget at i fremtiden så kan alle som vil ha dobbelt statsborgerskap få dette. Ifølge UDI sine nettsider vil det ta minst ett år før reglene begynner å gjelde. Dette vil si at de nye reglene om dobbelt statsborgerskap ikke begynner å gjelde før tidligst i desember 2019. Fram til dette gjelder de gamle reglene om dobbelt statsborgerskap som du kan lese om her.

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine