Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Kan politiet gå inn på facebookprofilen til venninna mi?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Venninnen min er blitt anmeldt pga. en liten mobbe sak. Jeg hørte at politiet har vært inne på facebooken hennes, er dette lov? Jeg har lest litt, og ifølge Menneskerettsloven art 8, er dette ikke lov. Kan foreldrene gi politiet tillatelse siden hun er under 18?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare på spørsmålet ditt, fordi facebook ikke er en norsk side og derfor ikke omfattes av norske lover og regler. Imidlertid vil jeg tro at dersom politiet har sterk mistanke om at noen har begått en kriminell handling, vil dette være et av momentene i vurderingen av om facebook kan/vil gi politiet tilgang til en facebook profil.

Dersom politiet virkelig har vært inne på facebook profilen til venninna di, vil jeg enten tro at politiet fikk tilgang ved at venninna di hadde pc eller telefon med fri tilgang til profilen hennes. Dette har de lov til dersom det er lovlig grunn til ransakelse. Dette avhenger av om politiet har konkrete mistanker om at venninnen din har gjort noe som kan medføre fengselsstraff, se bl.a. straffeprosessloven § 192. Hvorvidt jentas foreldre samtykker vil ikke ha noen betydning. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnekonvensjonen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnekonvensjonen


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre