Hopp til hovedinnholdet

Kan politiet gå inn på facebookprofilen til venninna mi?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Venninnen min er blitt anmeldt pga. en liten mobbe sak. Jeg hørte at politiet har vært inne på facebooken hennes, er dette lov? Jeg har lest litt, og ifølge Menneskerettsloven art 8, er dette ikke lov. Kan foreldrene gi politiet tillatelse siden hun er under 18?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare på spørsmålet ditt, fordi facebook ikke er en norsk side og derfor ikke omfattes av norske lover og regler. Imidlertid vil jeg tro at dersom politiet har sterk mistanke om at noen har begått en kriminell handling, vil dette være et av momentene i vurderingen av om facebook kan/vil gi politiet tilgang til en facebook profil.

Dersom politiet virkelig har vært inne på facebook profilen til venninna di, vil jeg enten tro at politiet fikk tilgang ved at venninna di hadde pc eller telefon med fri tilgang til profilen hennes. Dette har de lov til dersom det er lovlig grunn til ransakelse. Dette avhenger av om politiet har konkrete mistanker om at venninnen din har gjort noe som kan medføre fengselsstraff, se bl.a. straffeprosessloven § 192. Hvorvidt jentas foreldre samtykker vil ikke ha noen betydning. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om