Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

rettigheter for søsken ved plassering av barnevernet

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei!jeg har nå lest igjennom hele barnekonvensjonen,barneloven og alt annet om rettigheter jeg kom over,men jeg fant ikke det jeg lette etter.jeg fant noen punkter over hva slags rettingeter en 7,10 og15-åring har og hvilke rettigheter foreldrene har til å se barnet og omvendt.men INGENTING om hvilke rettigheter søsken har til å holde sammen.har bare barnet rettighet til å se foreldrene og ikke søskene?jeg er midt i prossessen med barnevernet og trenger alle gode råd dere har.jeg har en lillebror som er autist og en til på bare 11.begge to er avhengi av meg og trenger min hjelp.særlig autist-broren min har vanskelighter med fremmede og nye ting,og jeg MÅ passe på dem.kan barnevernet sette oss på hvert vårt fosterhjem i forskjellige deler av landet?har jeg overhode INGEN rettigheter til å forsvare dem,hjelpe dem og være sammen med dem?det er traumatisk nok å flytte på fosterhjem om jeg ikke kan være der.saten har plikt til at de får det så godt som mulig,og det får de ikke uten meg.hjep

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du og dine søsken er i prosess med barnevernet og slik jeg forstår det er det snakk om at dere skal plasseres i fosterhjem. Du lurer på om barnevenret kan plassere dere i ulike fosterhjem.

Det høres ut som du er veldig sterkt knyttet til søsknene dine og at du er en viktig person i deres liv -  de er jammen heldig som har deg til storesøster!

Du er 16 år og er dermed part i din egen sak. Du skal høres så hva du mener og tenker skal det legges vekt på! Jeg synes du skal fortelle barnevenret det du skriver her, slik at de skjønner at det er vikitg for deg at dere bor samlet. Det er slik at barnverent skal vurdere hva som er best for dere alle. Hvis de kommer til at det er best for dere å bo i forskjellige hjem har dere uansett rett til å ha kontakt med hverandre.

Lykke til!

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnekonvensjonen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnekonvensjonen


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre