Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hvordan skal jeg få brukt mindre tid på lesker når jeg ikke får hjelp hjemme?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg går i 6 klasse og bruker 3 timer på leksene! Avotill mer! Hvordan får jeg til og bruke kortere tid når mamma ikke gidder og hjelpe mei og pappa ikke er hjemme resten av dagen!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

Dette høres ikke greit ut. Det å sitte tre timer med lekser hver dag i 6 klasse høres litt voldsomt ut. Jeg må anta at du har prøvd å be foreldrene dine om hjelp. Det er viktig at de forstår at du trenger hjelp. Det er dine foreldre som har ansvaret for at du skal få den skolegangen og utdanningen du trenger. Det er viktig at de støtter deg i å få god nok skolegang.

Har du prøvd å snakke med kontaktlæreren din om at du strever med så mange lekser. Det kan hende at han eller hun han tilpasse lekse mengden bedre til deg. Det kan hende at det ville hjelpe deg om læreren din snakket med foreldrene dine om at de må hjelpe deg bli ferdig. Det er kanskje lettere for deg om andre voksne sier i fra til foreldrene dine.

Du har rett til å bli hørt om du snakker med skolen om dette, skolen skal legge til rette slik at du lærer best mulig. Det betyr at du skal få være med å bestemme hvordan du lærer best, og hvilket nivå/mengde på leksene som er riktig for deg.

Synes du det er vanskelig å gå til kontaktlærer kan det være godt å snakke med sosiallærer og eller helsesøster også. De kan også hjelpe deg snakke med foreldrene dine.

Håper dette kan være til hjelp for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen og elev- og lærlingombudet i Sør-Trøndelag, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnekonvensjonen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnekonvensjonen


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre