Hopp til hovedinnholdet

Storesøster knipser baby. Mobbet på skolen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Kan storesøster min knipse baby 1 år gammel. Jeg var sinna å så på. Jeg må være venn å følge med. Er det lov å mobbe. På tirsdag var jeg på skolen å jeg tatt og jeg sklei på isen ute tatt jeg på rumpa. En venn av meg khadir flire av meg jeg sklei jeg var veldig lei meg. Hva må jeg gjøre.?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke lov å knipse barn uansett alder.

Som mamma blir man sliten av og til, og særlig hvis man ikke får nok søvn kan man miste tålmodigheten. Det som er lurt er å spørre storesøsteren din om du kan ta babyen ut på tur eller leke litt for å hjelpe henne. Alle som er foreldre trenger litt pause av og til, og hun er heldig som har deg som passer på at babyen har det bra. Fortsett med detJ

Det kan også være en ide at søsteren din snakker med noen som kan hjelpe henne til å bli mer tålmodig og til å forstå at babyen  blir redd og usikker når mammaen hennes knipser henne.  På Bufetat sine sider kan hun lese om hvordan man kan få hjelp. Det er både lurt og vanlig for mammaer særlig å trenge litt støtte når man får barn.

Lenke til side med hjelp

Å bli ledd av fordi du falt på isen er ikke noe hyggelig. Det forstår vi. Men det er nok en god ide å prøve å legge det bak deg. Selv om Kadhir ikke oppførte seg bra så kan du prøve å ikke tenke på det. Hun vet nok selv inne i seg at det ikke var noe hyggelig å le av deg.

Vi håper det går bra med babyen til søsteren, din og at du og Kadhir blir venner igjen.

Hvis det ikke går bra med babyen er det fint om du sier fra så vi kan prøve å hjelpe.

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om