Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Storesøster knipser baby. Mobbet på skolen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Kan storesøster min knipse baby 1 år gammel. Jeg var sinna å så på. Jeg må være venn å følge med. Er det lov å mobbe. På tirsdag var jeg på skolen å jeg tatt og jeg sklei på isen ute tatt jeg på rumpa. En venn av meg khadir flire av meg jeg sklei jeg var veldig lei meg. Hva må jeg gjøre.?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke lov å knipse barn uansett alder.

Som mamma blir man sliten av og til, og særlig hvis man ikke får nok søvn kan man miste tålmodigheten. Det som er lurt er å spørre storesøsteren din om du kan ta babyen ut på tur eller leke litt for å hjelpe henne. Alle som er foreldre trenger litt pause av og til, og hun er heldig som har deg som passer på at babyen har det bra. Fortsett med detJ

Det kan også være en ide at søsteren din snakker med noen som kan hjelpe henne til å bli mer tålmodig og til å forstå at babyen  blir redd og usikker når mammaen hennes knipser henne.  På Bufetat sine sider kan hun lese om hvordan man kan få hjelp. Det er både lurt og vanlig for mammaer særlig å trenge litt støtte når man får barn.

Lenke til side med hjelp

Å bli ledd av fordi du falt på isen er ikke noe hyggelig. Det forstår vi. Men det er nok en god ide å prøve å legge det bak deg. Selv om Kadhir ikke oppførte seg bra så kan du prøve å ikke tenke på det. Hun vet nok selv inne i seg at det ikke var noe hyggelig å le av deg.

Vi håper det går bra med babyen til søsteren, din og at du og Kadhir blir venner igjen.

Hvis det ikke går bra med babyen er det fint om du sier fra så vi kan prøve å hjelpe.

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnekonvensjonen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnekonvensjonen


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre