Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kan mamma nekte meg samvær med exstemoren min?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Da pappa var litt ung ble han sammen med en som ble moren min etterhvert. Jeg har en storebror som er litt eldre enn meg. Litt etter at de fikk meg skiltes de. Pappa ble alene en stund til han traff en annen som han fikk et barn med. Det er halvbroren min (han er nå i fosterhjem). De skiltes ikke lenge etter at han var født. Etter en god stund møtte pappa en ny. Hun hadde allerede 2 barn fra før av og jeg var bare 6 år eller noe på den tiden. Etter litt fikk de et barn som nå er enda en av halvbrødrene mine. Pappa giftet seg med den han fikk barn med sist. Jeg var ikke noe særlig glad for at stemoren min var der og jeg følte at hun var kjempestreng.Når jeg ble litt eldre søkte jeg om jeg kunne på bo mer hos mamma på grunn av at stemoren min var slem. Faren min døde kort tid etter og nå bor jeg hos mamma. Jeg har kontakt med Xstemoren min, men mamma liker ikke det. Hun minimerer kontakten. Kan mamma nekte meg kontakt og overnatting? Livet er ikke særlig lett...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har hatt mange personer å forholde deg til opp igjennom. Det kan være ganske slitsomt.  Det å ha anledning til å holde litt kontakt med personer som er viktige for deg, når du føler at det er bra for deg, kan være verdifullt.  Du skriver at du opplevde at stemoren din var slem tidligere, men sånn er det kanskje ikke lenger? Kanskje er det også slik at det å ha kontakt med søsken kan føles bra.  Jeg vet ikke hvorfor mamma ikke liker dette.  Kanskje du kan finne litt mer ut av det og så prøve å forklare henne hvorfor det er viktig for deg å holde litt kontakt.  Da får du også mulighet til å gjøre henne tryggere på hvorfor du vil dette og at det ikke er noen fare forbundet med dette.  Du har jo rett til å kunne holde kontakt om du ønsker det, men det er jo mamma som nå er din omsorgsperson og kan sette grenser og regler, men hun skal jo også lytte til deg og dine ønsker.  

Kanskje du også kunne prate med noen utenfor familien om dette og få litt råd.  Det kan være godt.  Helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom kan være noen å prate litt med.  Du kan også prate med dem om pappa og hvordan du har det. Noen utenfra kan også eventuelt hjelpe deg å prate med mamma. 

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barnekonvensjonen

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

Her finner du en kortversjon av Barnekonvensjonen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme