Hopp til hovedinnholdet

hva vis de tar meg og lillebror jeg vil ikke bli delt jeg vil at han skal huske meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har det faktisk nok... moren min kan ikke respektere meg bare krangler,dager uten å snakke,gråter når ingen ser, tenker på selvmord osv. Jeg er redd å snakke med barnevernet eller noen på skolen fordi jeg vil ikke ha problemer på grunn av det. Jeg vet er barnevernet vil hjelpe men hva vis de tar meg og lillebror jeg vil ikke bli delt jeg vil at han skal huske meg... jeg vet at mamma er glad I meg men å kale meg en hore, sier at jeg er akkurat sant som faren min og familiens hans (de er ikke sammen siden jeg er født fikk en stefar). Hva er det som jeg har gjort- rydder hver dag, passer på broren min folk spørrer meg om det er barnet mitt- det er nesten jeg som er moren hans. For ikke tid til å Være med venner, for ikke lov til at venner kommer hos meg, har ikke tid til å sitte med lekser for ikke tid til å øve til prøven. Har blitt slått mange mange ganger jeg vil leve som en vanlig ungdom. Jeg vil ikke Være hjemme ordene moren min kaller har begynt å være ekte - jeg tror på det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Du beskriver en vanskelig og vond situasjon hjemme med moren din, og jeg er ikke i tvil om at dere trenger hjelp.

Du skriver at du er redd for å snakke med barnevernet eller noen på skolen fordi du er redd for at barnevernet skal ta deg og lillebroren din og flytte dere til hvert deres hjem.

Jeg vil råde deg til å snakke med barnevernet selv om du er redd. Barnevernets jobb er å hjelpe barn og foreldre slik at de kan bo sammen. Dersom de ikke klarer å hjelpe barna hjemme hos foreldrene kan det hende barna må flytte i fosterhjem. Da skal barna høres og tas hensyn til  med tanke på hvordan de skal bo, sammen eller hver for seg.

Dersom du ønsker mer informasjon om barnevernet og hvordan du skal gå frem for å få kontakt med de der du bor kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge gratis på telefon nr 116111.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern