Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg opplever at lærer diskriminerer meg. Hva bør jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 12 som opplever at lærerne diskriminerer meg. En gang sa gymmlæreren min at jeg ikke klarer en dritt,at jeg kommer til å få karakter 1 i alt på ungdomskolen og at jeg ikke kommer til å få til en dritt i live. En annen gang så tok han en indebandykølle og kastet den mot meg og jeg ble nesten truffet. Han har også vert extremt rasistisk mot andre elever. spørsmålet mitt er hva burde jeg gjøre ? og burde jeg anmelde det ? i så fall hvordan.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du har krav på å bli behandlet med respekt som elev. Det er ikke noe hyggelig å føle at lærere diskriminerer deg!

Det du opplever er ikke greit og det er fint at du vil gjøre noe med det. Jeg syns du bør snakke med noen om dette. Rådgiver, sosiallærer eller en i ledelsen ved skolen kan være til hjelp. Fortell hvordan du opplever det og hva denne læreren har sagt og gjort mot deg. En av disse kan også være med deg i samtaler med læreren det gjelder. Du kan også kontakte helsesøster hvis du vil snakke med noen om hvordan du bør gå fram. Helsesøster har taushetsplikt. 

Om læreren eller skolen ikke forstår hva du opplever som urettferdig eller at du ikke blir hørt, skriv ned episoder. Hver gang det skjer noe som ikke er slik det burde være, kan du notere ned hva som skjedde. Skriv når det skjedde og hvordan du opplevde situasjonen. Senere kan du diskutere disse episodene med læreren eller andre ved skolen. Dette er en fin måte for skolen å se hvordan DU opplevde situasjonen. Kanskje har læreren et helt annet syn på hva som skjedde? Det er lurt å ha dokumentert episodene dersom det senere blir aktuelt for deg å sende en klage til rektor ved skolen eller til fylkesmannen.

Jeg håper du sier ifra om dette, lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Skoletime (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer med lærer/skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer med lærer/skole