Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Har det ikke bra hjemme - blir slått.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. eg har det ikke bra hjemme. Blir slått å vil komme meg vekk frå dem! Dei blir sure på meg hele tiden. drar meg ned trappa og slår meg pg stenger meg ikke. Eg griner hver dag, og tenker litt på å ta livet mitt. Vil samtidig vekk frå dem men vet ukje hvordan det blir å komme tilbake senere? Vil det da kunne bli normalt eller har eg ødlagt alt? Jef er redd dor å komme tim fein familie so barnevernet gjir meg til

Besvart 02.06.2017 12:08
 

Svar

Hei jente14!

Du skriver at du ikke har det bra hjemme, og det du skriver er ikke bra for deg. Dine foreldre har ikke lov til å slå deg eller dra deg ned trappa. Det er ingen foreldre eller andre voksen som har lov til å utøve vold verken mot barn eller andre voksne. 

Dette må du få hjelp til. Du kan enten snakke med sosiallærer eller helsesøster på skolen din. Da må du fortelle akkurat hva som skjer hjemme, slik at de voksne på skolen kan hjelpe deg, f.eks med å kontakte barneverntjenesten i kommunen du bor i, eller ta direkte kontakt med barnevernvakten i kommunen der du bor. Du kan sjekke på nettet om det finnes barnevernvakt der du bor, da kan du selv ta kontakt der. Du kan også ta kontakt med politiet, og snakke med dem om hva som er lurt å gjøre. Politiet kan hjelpe deg.

Har du noen i familien din som du stoler på og har tillit til, kan du forsøke å fortelle dem hva du opplever hjemme, kanskje de kan hjelpe deg ?

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, så skal vi hjelpe deg å komme i kontakt med barneverntjenesten. Det er gratis å ringe og de som jobber på Alarmtelefonen for barn og unge er voksne mennesker som har jobbet i mange år med barn og unge, og de vet hva som er lurt å gjøre i din situasjon.

Telefonnummeret er 116 111.

 

Barneverntjenesten vil kunne si mer om hva som skjer senere. Men de aller fleste barn har noe kontakt med sine foreldre, selv om de bor et annet sted. Det kan være at alt blir som normalt for deg og din familie etter hvert, men det kan se ut som dere trenger mye hjelp. Du trenger hjelp til å bli beskyttet fra slag og det å bli dratt ned trapper, og dine foreldre trenger hjelp til å finne andre måter å oppdra deg og gi deg omsorg på.  Men dette kan du snakke nærmere med barnevernet om.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du som ser eller opplever ulike former for vold hjemme

Vitne til vold (colourbox.com)

Du som opplever vold i nærheten av deg blir mer berørt enn mange voksne tror. Selv om du ikke ser volden direkte merker du at noe er galt, og du bli redd og utrygg. Foreldre klarer ikke alltid å se hvordan du har det, men det er alltid noen som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnekonvensjonen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnekonvensjonen


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre