Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Har det ikke bra hjemme - blir slått.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. eg har det ikke bra hjemme. Blir slått å vil komme meg vekk frå dem! Dei blir sure på meg hele tiden. drar meg ned trappa og slår meg pg stenger meg ikke. Eg griner hver dag, og tenker litt på å ta livet mitt. Vil samtidig vekk frå dem men vet ukje hvordan det blir å komme tilbake senere? Vil det da kunne bli normalt eller har eg ødlagt alt? Jef er redd dor å komme tim fein familie so barnevernet gjir meg til

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente14!

Du skriver at du ikke har det bra hjemme, og det du skriver er ikke bra for deg. Dine foreldre har ikke lov til å slå deg eller dra deg ned trappa. Det er ingen foreldre eller andre voksen som har lov til å utøve vold verken mot barn eller andre voksne. 

Dette må du få hjelp til. Du kan enten snakke med sosiallærer eller helsesøster på skolen din. Da må du fortelle akkurat hva som skjer hjemme, slik at de voksne på skolen kan hjelpe deg, f.eks med å kontakte barneverntjenesten i kommunen du bor i, eller ta direkte kontakt med barnevernvakten i kommunen der du bor. Du kan sjekke på nettet om det finnes barnevernvakt der du bor, da kan du selv ta kontakt der. Du kan også ta kontakt med politiet, og snakke med dem om hva som er lurt å gjøre. Politiet kan hjelpe deg.

Har du noen i familien din som du stoler på og har tillit til, kan du forsøke å fortelle dem hva du opplever hjemme, kanskje de kan hjelpe deg ?

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, så skal vi hjelpe deg å komme i kontakt med barneverntjenesten. Det er gratis å ringe og de som jobber på Alarmtelefonen for barn og unge er voksne mennesker som har jobbet i mange år med barn og unge, og de vet hva som er lurt å gjøre i din situasjon.

Telefonnummeret er 116 111.

 

Barneverntjenesten vil kunne si mer om hva som skjer senere. Men de aller fleste barn har noe kontakt med sine foreldre, selv om de bor et annet sted. Det kan være at alt blir som normalt for deg og din familie etter hvert, men det kan se ut som dere trenger mye hjelp. Du trenger hjelp til å bli beskyttet fra slag og det å bli dratt ned trapper, og dine foreldre trenger hjelp til å finne andre måter å oppdra deg og gi deg omsorg på.  Men dette kan du snakke nærmere med barnevernet om.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om