Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre når jeg vet at to mødre har baksnakket meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva skal jeg gjøre når jeg vet at to mødre har baksnakket meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er aldri godt å finne ut at man blir baksnakket, det blir bare verre av at det er voksne som gjør det. Nå skriver du ikke om hvem sine mødre dette gjelder eller om en av dem er din?

Er en av de som baksnakker din egen mor bør du snakke med henne om dette, det er ikke i orden å snakke nedsettende om sitt eget barn til andre. Du bør kanskje snakke med faren din om hva som skjer.

Er det ikke din egen mor bør du snakke med moren di og/eller faren din om hva som skjer. De fleste foreldre vil reagere på at andre baksnakker barna sine. Det vil sannsynligvis bare gjøre vondt verre om du skulle konfrontere dem selv.

Uavhengig av hvem det er som har baksnakket deg kan det også være godt å snakke med noen for din egen del. Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. helsestasjonen for ungdom der du bor kan også være til hjelp. Det er gratis.

Håper dette kan være noe til hjelp!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om