Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hva skal jeg gjøre når jeg vet at to mødre har baksnakket meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva skal jeg gjøre når jeg vet at to mødre har baksnakket meg?

Besvart 27.06.2017 00:20
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er aldri godt å finne ut at man blir baksnakket, det blir bare verre av at det er voksne som gjør det. Nå skriver du ikke om hvem sine mødre dette gjelder eller om en av dem er din?

Er en av de som baksnakker din egen mor bør du snakke med henne om dette, det er ikke i orden å snakke nedsettende om sitt eget barn til andre. Du bør kanskje snakke med faren din om hva som skjer.

Er det ikke din egen mor bør du snakke med moren di og/eller faren din om hva som skjer. De fleste foreldre vil reagere på at andre baksnakker barna sine. Det vil sannsynligvis bare gjøre vondt verre om du skulle konfrontere dem selv.

Uavhengig av hvem det er som har baksnakket deg kan det også være godt å snakke med noen for din egen del. Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. helsestasjonen for ungdom der du bor kan også være til hjelp. Det er gratis.

Håper dette kan være noe til hjelp!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnekonvensjonen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnekonvensjonen


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre