Hopp til hovedinnholdet

Men hver gang jeg gjør noe galt nå, gir foreldrene mine meg drapstrusler.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Når jeg var liten pleide jeg å bli slått av foreldrene mine. Nå har de tatt slutt på det. Men hver gang jeg gjør noe galt nå, gir de meg drapstrusler. Jeg vet at de ikke er sanne, og at de innerst inne elsker meg. Men det er utrolig ubehagelig. De er aldri fornøyd med noe og gir megskylden i alt. De baksnakker meg til andre foreldre osv. Jeg har valgt å ikke fortelle noen andre om dette, fordi jeg ikke vil miste dem. Men å se dem slå mine søsken, så de skriker etter hjelp, er grusomt. Det gjør vondt, og pga dette har jeg blitt veldig deprimert. Selvmordstanker flyr gjennom hodet mitt hver dag og jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er trist at du opplever dette fra foreldrene dine. Du skriver at de har sluttet å slå deg, men at de fremdeles drapstruer deg. Du må være utrolig redd. Å være så redd hele tiden, gjør jo at du sikkert blir veldig sliten. Du skriver også at du får skylden  for alt, og at de baksnakker deg overfor andre foreldre.

Å være vitne til det du opplever med dine søsken er veldig vondt, og du føler deg sikkert maktesløs. Det er ikke lov til å slå barn. Du har blitt slått og dine søsken blir slått fremdeles.

Alarmtelefonen for barn og unge blir bekymret for hvordan du og dine søsken har det hjemme.

Du må oppsøke hjelp, og da foreslår Alarmtelefonen for barn og unge at du tar kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen der du går, og snakker med de. De er flinke til å snakke med mennesker som har det vanskelig på ulike måter. Du trenger ikke fortelle alt første gangen, men det er viktig at du deler dette med voksne.

Både du og dine søsken må få hjelp, dere kan ikke ha det sånn som dere lever nå.  Det finnes også måter å hjelpe foreldrene deres på, og alle som jobber med familier som har det vanskelig vil gjøre alt de kan for å hjelpe dere.

Ring alarmtelefonen i dag (tel: 116111) om du vil snakke med noen og få hjelp til å gå videre.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern