Hopp til hovedinnholdet

Er det smart av meg å takke ja til plass på mødrehjem ?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er meget usikker og håper dere kan komme med råd. Jeg er 20 år, og har en liten gutt. Jeg bodde tidligere sammen med barnefaren, men han var voldelig mot meg, så jeg rømte fra ham etter et par måneder. Jeg kontaktet selv barnevernet i håp om at de kunne hjelpe meg. Jeg har tidligere hatt sosial angst, men jeg er så og si frisk nå. Det eneste jeg sliter med nå er å prate høyt med ungen min mens andre stirrer på, og det vet de. Er fremdeles redd for å bli dømt virker det som, så jeg går til psykolog 1 gang i uken for å trene på å bruke stemmen mer, noe jeg ikke gjorde i forholdet jeg var i. Jeg har fått tilbud om å få være på mødrehjem. Men jeg er så usikker på om det er noe for meg, er redd jeg ikke klarer å være meg selv mens jeg er der (jeg er mye flinkere til å snakke og leke med ungen mens ikke folk observerer meg), Er livredd for at de tar ungen min ifra meg. Er det smart av meg å takke ja til mødrehjem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du har blitt utsatt for vold av din tidligere samboer som er far til ditt barn. Det er veldig sterkt av deg at du klarte å rømme fra han og at du har vært villig til å ta imot hjelp.

Du skriver at du har hatt sosial angst tidligere, men at du nå kun sliter med å snakke høyt med barnet ditt mens andre ser på deg. Det er fint at du har fortalt de du er sammen med at du føler det slik. Det å oppleve å bli vurdert av andre kan være vondt og vanskelig. Derfor er det lurt å fortelle hvordan du opplever det.

Du forteller at du går til psykolog en gang i uken. Det tenker jeg er bra. Jeg vil anbefale deg å få informasjon om hvilket tilbud du vil få på  mødrehjem og hvorfor barnevernet tenker at det er et godt tilbud for deg og barnet ditt. Du kan også snakke med din psykolog om hvilke tanker du har i forhold til tilbudet. Ønsker deg alt godt.

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern