Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venn som har blitt slått av faren og blitt tatt kvelertak på av faren

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg har en venn som har blitt slått av faren og blitt tatt kvelertak på av faren jeg vet ikke va jeg skal gjøre om jeg skal rapportere saken eller om jeg skal bare stå å se på når han kommer på skolen med plamerker i fjeset. Hva ska jeg gjøre hjelp!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har en venn som blir slått av sin far og tatt kvelertak på. Du lurer på hva du skal gjøre.

Så flott for vennen din at du bryr deg og forsøker å finne ut hvordan du kan hjelpe. Ingen barn skal bli utsatt for vold verken fysisk eller psykisk.

Det er viktig at noen voksne får vite om dette.

Du må fortelle disse tingene til en voksen som du stoler på. Det kan være foreldrene dine, en lærer, helsesøster, barneverntjenesten eller noen andre. Du kan jo prøve å få med deg vennen din til en slik samtale.

Det er barneverntjenesten i kommunen dere bor som skal hjelpe barn som utsettes for vold. Dere kan kontakte barneverntjenesten selv eller så må de voksne dere snakker med gjøre det.

Du / dere kan også kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116111 som er gratis eller sende e-post til: alarm@116111.no som kan hjelpe til med å komme i kontakt med barneverntjenesten.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern