Hopp til hovedinnholdet

Mamma klasker meg i ansiktet og kaller meg stygge ting

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 16 år som opplever å bli klasket av mamma på ansiktet når hun blir sur. Hun er utrolig streng og læreren min har prøvd å sende bekymringsmelding til barnevernet men de har ikke svart og det begynner å bli en stund siden nå. Jeg bare lurer på hva jeg skal gjøre siden jeg vil ikke bo hjemme når hun er så streng og rakker ned på meg når hun har en dårlig dag, da får jeg vite hvilken drittunge jeg er, hvor stygg jeg er når jeg sminker meg fordi hun mener jeg ikke kan sminke meg, og hvor dum og løgner jeg er. Jeg orker rett og slett ikke mer, og til å med vennene mine er litt redd henne. Vær så snill å hjelp meg med hva jeg skal gjøre, hvis dette kan slutte så blir jeg evig takknemlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 og takk for at du skriver til oss!
Det mammaen din utsetter deg for er IKKE greit! Å klaske/slå, samt å kalle for stygge og krenkende ting, er ulike former for vold. Dette har moren din ikke lov til! Barneloven som gjelder for barn og unge under 18 år sier at alle former for vold er forbudt.
 
Du forteller at læreren din har prøvd å sende bekymringsmelding til barnevernet, men at det er gått en stund uten tilbakemelding. Jeg vil i første omgang anbefale deg å sjekke med læreren din at melding faktisk er sendt (du skriver her at lærer "har prøvd å sende"). Dersom læreren din har sendt bekymringsmelding kan læreren din ta kontakt med barnevernstjenesten å høre hva status i saken er. Du kan også selv ta kontakt med barnevernstjenesten, uavhengig av om læreren din har gjort det eller ikke. Barnevernstjenesten har plikt til å beskytte barn fra vold og trusler. Dersom du trenger hjelp i prosessen vil jeg anbefale deg å ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116111. Å ringe dit er gratis. Alarmtelefonen er en nødtelefon for barn og unge under 18år som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De kan hjelpe deg å finne hjelp der du bor.
 
Håper dette var til hjelp.
 
Vennlig hilsen psykologen 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern