Hopp til hovedinnholdet

Det er ikke hver dag jeg vil komme hjem (før var det ingen dager jeg ville hjem)

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter med en del ting, og hadde kontakt med barnevernet. Det er ikke hver dag jeg vil komme hjem (før var det ingen dager jeg ville hjem) selv om ingen hjemme noen gang har gjort meg noe alvorlig. Jeg har skilte foreldre, og bor i bunn og grunn hos mamma. For å være ærlig liker jeg ikke personligheten til mamma så veldig godt, noe som gjør at jeg ikke liker meg hjemme heller. Har ikke et særlig godt forholdt til henne, og snakker nesten ikke med henne - selv om hun vet ganske mye. Det er for det meste likt med pappa også. Det er lenge siden jeg sist snakket med barnevernet, og har heller ikke hørt noe om hva de skulle finne ut (de sa at de hadde en uke på seg til å finne ut hva de skulle gjøre med saken, og er nå flere måneder siden). Men jeg er for redd og sjenert til å tørre å ta kontakt med de, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Har ingenting å være redd for, og det jeg vil selv, er å bo hos noen andre en stund - til personlige ting har blitt litt bedre. Hva gjør jeg da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no.

Du sier at du har vært i kontakt med barnevernet før, og lurer på hva de  gjør nå i forhold til deg og din familie.

Det høres ut som om barnevernet  har mottatt en bekymring i forhold til din familie. Da er det slik at  barnevernet  har ei uke på seg til å bestemme om denne bekymringen skal arbeides videre med eller om den skal henlegges.

Siden du ikke har hørt noe så betyr det at barnevernet har henlagt meldingen.

Du sier at du har lyst til å bo et annet sted en stund fordi du ikke trives så godt hjemme. Jeg tenker at det beste hadde vært om du og din mor, når du er hos henne, og du og din far når du er hos han, kunne fått det bedre sammen uten at du flyttet ut. Det finnes hjelp å få, til familier som sliter. Du kan snakke med helsesøster på skolen og hun vil nok kunne fortelle deg at det finnes et familiesenter i nærheten av der du bor.

Familiesentrene hjelper bl.annet foreldre og barn til å få en bedre kommunikasjon seg imellom. Kanskje kan det også være et sted hvor dere kan snakke om det at du har lyst å bo hos noen andre en stund. Kanskje har du noen i familien eller nettverket ditt som du kunne bo hos en stund.

Det viktigste er at om du bor hjemmenfra en stund så må det jobbes med at du og foreldrene dine får det bedre sammen, det er jo der du hører til, det er foreldrene som vil være der for deg i alle år framover.

Du kan ringe alarmtelefonen for barn og unge 116111 (gratistelefon) dersom du vil snakke med noen om dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern