Hopp til hovedinnholdet

Vi har det hatt veldig vanskelig hjemme en stund på grunn av faren min

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Vi har det hatt veldig vanskelig hjemme en stund på grunn av faren. Han er alkoholiker, men selv mener han ikke det. Vi har det vanskelig siden han lage ofte mye bråk, lager nervøs situasjon og spenning. Vi tørr ikke si det vi mener, og ikke minst han er respektløs og voldelig i språk. Før truet han oss med å slå, men det skjedde aldri selvfølgelig. Vi ønsker å flytte, jeg, min søster og mor. Moren tørr ikke å flytte på grunn av hun er redd at vi ikke klarer oss med økonomi. Hva slags hjelp og støtte kan vi få? Både med og uten moren om vi skulle ha flyttet? (Søstreren blir 18 veldig snart)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver til oss og beskriver en vanskelig situasjon hjemme  da dere lever sammen med en far som er alkoholiker og lager mye bråk i hjemmet. Tenker du beskriver forhold barn ikke skal måtte leve under og at dere trenger hjelp .

Utfra mailen du sender oss, kan det se ut som du ønsker å få litt råd for hvilke rettigheter dere har ved event utflytting fra hjemmet, med eller uten mor. Du skriver at din mor er redd for ikke  å få tilstrekkelig økonomi dersom hun velger å flytte ut med dere. Hvilke rettigheter din mor har er litt avhengig av hvilken inntekt hun har i dag.  Dersom økonomien styrer valget til din mor, anbefaler jeg henne til å ta kontakt med NAV i kommunen hvor dere bor for å be om råd/veiledning i forhold til den situasjonen dere befinner dere i nå.

Dersom din mor velger å bli hjemme og du ønsker å flytte ut sammen med din søster, er det i prinsippet dine foreldre som skal forsørge dere  inntil dere fyller 18 år. Tenker også det resultatet vil være såpass bekymringsfullt at dere bør ta kontakt med barnevernet i kommunen hvor dere bor og be om hjelp fra dem. De kan gi råd/veiledning event sette inn tiltak for at dere skal få en bedre omsorgssituasjon. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol