Hopp til hovedinnholdet

Faren til vennen min er slem, slår, kjefter og smeller med dører

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har dn venninne som har problemer hjemme. Faren er slem, slår, kjefter og smeller med dører osv. Jeg vil gjerne hjelpe, men hva skal jeg gjøre? Hun er jente 12. Hun har skilte foreldre og tror hun trives best hos moren. Håper jeg kan få svar på dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med oss. Du forteller at du har en venninne du ønsker å hjelpe. Foreldrene er skilt og hun har det ikke bra når hun er hos sin far.

Vet du om venninnen din har fortalt dette til sin mor eller andre i familien? Tenker det er viktig at de voksne får høre hvordan hun har det hos far  for at de skal kunne hjelpe til for at hun får det bedre. Tenker også at din rolle kan være å lytte til henne og støtte henne og være en god venn. Du har allerede gjort mye ved å ta kontakt med oss. Så fint at du gjør dette for venninnen din.

Be henne gjerne ringe alarmtelefonen på telefon 116111 for å få noen å snakke med om dette. Hun kan også lese artiklene jeg legger ved under svaret.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern