Hopp til hovedinnholdet

Pappa slår og jeg vil egentlig flytte, men jeg er redd for at han skal finne det ut og skade meg. Hjelp!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ville bare si at jeg ikke har det med familien min, pappa har slått meg ganske mange ganger å han blir så sinnsykt fort sur på meg! Jeg vil egentlig flytte til barnehjem men jeg er redd for at pappa skal finne det ut og kanskje skade meg. Men jeg vil virkelig ikke bo her! Kan du vær så snill hjelpe meg?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 og takk for at du skriver til oss!
Jeg blir lei meg når jeg leser om hvordan du har det hjemme: Å slå, slik du skriver at pappaen din har gjort mange ganger, har ikke foreldre lov til. Jeg er glad du tar kontakt med oss i ung.no, og jeg håper at rådene vi kommer med kan være til hjelp:
 
Aller først vil jeg anbefale deg å snakke med en voksen som du stoler på om hvordan du har det hjemme. Kanskje kan helsesøster på skolen være en god person for deg? Sammen med helsesøster eller på egenhånd kan du kontakte barnevernstjenesten (se artikkel). Barnevernstjenesten skal hjelpe barn som har det vanskelig, og de tar alltid barnet på alvor.

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111. Å ringe dit er gratis, og hvis du ønsker det kan du være anonym (du trenger ikke å fortelle navnet ditt). Alarmtelefonen er en nødtelefon for barn og unge som lever i hjem hvor det er vold, omsorgssvikt eller overgrep. De som jobber i alarmtelefonen kan hjelpe deg å finne hjelp der du bor.
 
Jeg håper dette var til hjelp, ta gjerne kontakt med oss igjen!
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern