Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg trekke samtykke til frivillig plassering?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år som bor frivelig på en barneverninstitusjon. Jeg lurer på hvordan jeg kan trekke samtykke. Har prøvd å Google hvordan jeg gjør det, men finner ikke noe om det. Kunne jo selvfølgelig spurt noen av de ansatte på instutisjonen, men har ikke snakket med dem på 3 dager og er ikke noe interessert i å gjøre det heller. På forhånd, takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du for i en barneverninstitusjon og lurer på om du kan trekke samtykket ditt. Det kan du når som helst.
Jeg foreslår at du kontakter kontaktpersonen din i barneverntjenensten og forteller han/hun om hvordan du har det og hvorfor du ønsker å trekke samtykket ditt.

Det høres ikke ut som du har det så bra på institusjonen du bor siden du ikke snakker med de som jobber der. Jeg ville råde deg til å tenke gjennom om det er en ansatt du stoler på som du kan snakke med om hvordan du har det. Det er jobben til de ansatte og gjøre så mye de kan for at du skal ha det bra på institusjonen.

Jeg legger ved en link til dine rettigheter på institusjon hvor du kan lese mer.

www.bufdir.no/Barnevern/Rettigheter_lover_og_forskrifter/Rettigheter_for_barn_og_unge_i_barnevernet/Rettigheter_for_deg_som_bor_pa_institusjon/

 

 

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

barnevern (colourbox.com)

Får du bruke mobilen som du vil? Kan du ha besøk av hvem du vil? Har du rett på eget rom? Hvem kan åpne posten din, og kan institusjonen kreve å ta urinprøver? Sjekk hvilke rettigheter du har når du bor på institusjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern