Hopp til hovedinnholdet

Hva er kravene for å komme inn på institusjon?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hva er kravene for å komme inn på institusjon? Hva må man gjøre for å komme inn på institusjon liksom?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke helt hvorfor du spør, men dersom du ikke har det bra der du bor og ønsker hjelp, kan du kontakte barneverntjenesten i den kommunen du bor i og fortelle hvordan du har det og be om hjelp. Barneverntjenesten vil da vurdere om og eventuelt hva slag hjelp du trenger. Når barneverntjenesten undersøker vil de snakke mer med deg, med foreldrene dine, skolen og nettverket for å se om det kan settes inn tiltak som kan gjøre at du får det bedre. Ett tiltak kan være å flytte til en institusjon. Barnevernet prøver oftest å jobbe med familien slik at ungdommer kan få det bedre der de bor, men noen ganger er institusjon den beste løsningen.

Du kan leser mer om hva som skjer dersom du kontakter barnevernet i artikkelen jeg legger ved. Jeg legger også ved to artikler om barneverninstitusjoner.
Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

barnevern (colourbox.com)

Får du bruke mobilen som du vil? Kan du ha besøk av hvem du vil? Har du rett på eget rom? Hvem kan åpne posten din, og kan institusjonen kreve å ta urinprøver? Sjekk hvilke rettigheter du har når du bor på institusjon.

Les mer

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern