Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg veldig ensom på skolen, hjemme og på fritiden. Jeg har få venner og en snill familie, men likevel så føles det ut som at dem ikke bryr seg om meg.  

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg veldig ensom på skolen, hjemme og på fritiden. Jeg har få venner og en snill familie, men likevel så føles det ut som at dem ikke bryr seg om meg. Jeg er veldig kjekk, kul og fin gutt som trener mye og har litt muskler, men likevel ensomhet? Jeg bor i et foster hjem og har et dårlig forhold der. Hvis jeg gjør et feil for mine fosterforelde, så blir dem sur og roper, kjefter på meg heletiden hvis jeg gjør en feil. Ellers så koser dem mye sammen og bryr seg lite om meg. På skolen har jeg nesten ingen venner. Det er virkelig ingen som bryr seg om meg. Jeg ser at de andre har det veldig arti sammen og koser seg sammen, mens jeg blir holdt utenfor dem. Jeg prøver å snakke med dem, men dem er mest opptatt av sine egne ungdommer de kjenner. Det er som at jeg ikke betyr noe for dem. Jeg kjenner at jeg ikke orker leve sånn som ta der lenger. Og har selvmords tanker. Finnes det noen mulighet på å få slutt på ensomheten mitt i livet? Det hjelper ikke å snakke med dem liksom.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg kan forstå at du strever med ensomhet og at du føler deg utenfor både der du bor og ellers i skolehverdagen din. Det er ingen god følelse og føle at man ikke får plass

Jeg syns du er modig som sier noe om dette fordi jeg er helt sikker på at det er mange som kan kjenne seg igjen i det du tar opp.

Det er ikke deg det er noe galt med!

Hvis jeg forstår deg rett så overser familien du bor hos deg og du ser at de holder på med andre ting og koser seg og at det ikke er plass til deg. Det er ikke greit!

Har du noen du kan snakke med om hvordan du har det? Du kan snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Selvmordstanker kommer ofte når man ikke har det så bra og de er ofte et uttrykk for at man ønsker at det som er vondt skal forsvinne mer enn at man faktisk ønsker å dø.

Det går an å få hjelp og det er godt å ha noen å snakke med!

Hva kan du gjøre for å få nye venner. Du skriver at du er glad i å trene. Kan det være noen klubber eller andre treningsarenaer du kunne oppsøke?

Eller om det noe annet du liker å gjøre?

Ofte så må man gjøre en innsats selv - noe det absolutt høres ut som du gjør! Gi ikke opp og forsøk igjen!

Det tar tid å bytte nettverk og man må ofte være tålmodig og aktiv.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror du kan ha nytte av å lese. Kanskje det er noe du kan kjenne deg igjen i der?

Alt godt og håper du får det bedre snart!

God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Hvem er fosterforeldre, og hva kan jeg forvente av dem?

Foreldrepar (colourbox.com)

Fosterforeldre er helt vanlige folk som har lyst og overskudd til å ta inn et ekstra barn i familien sin. Akkurat som andre foreldre, er fosterforeldre forskjellige og har ulike egenskaper og måter å være på. De har ulike interesser og er flinke til forskjellige ting. Dette får du gjerne høre mer om før det blir bestemt hvem som skal bli din fosterfamilie.

Les mer

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Jente tenker (colourbox.com)

Det kan være flere grunner til at du bor i fosterhjem. Foreldrene dine kan ha samtykket til plassering i fosterhjem eller fylkesnemnda (en domstol) kan ha bestemt at du skal bo der. Dersom du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit