Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor hjalp ikke barnevernet venninnen min?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er nå 19 år og ferdig med utdannelse, men har sittet med en del spørsmål i hodet. Når jeg og venninna mi var 16 så fortalte hun meg at moren hennes (pappa er ute av bildet) slår henne. Og da mener jeg ikke at hun klasket til henne elns. men virkelig slo henne ned og banket og sparket henne. Så vi bestemte oss til å dra til lærer og helsesøster for å få hjelp med å håndtere saken. (fosterhjem, flytte ut osv.) så videre der tok vi kontakt med barnevernet. men ingenting skjedde bare en del møter. En gang var jeg med henne hjem og da ble jeg vitne til en mildere utgave av det jeg nettop forklarte. så jeg sa meg enig om at jeg kunne vitne hvis det kom til det. hadde lydopptak og bilde av forskjellige hendelser. viste alt til barnevern. fortsatt var det ingenting som skjedde. Hvorfor var det ingen i barnevernet som hjalp henne?? Vi hadde jo så mye bevis. Hun hadde også en søster som kunne si at akkurat foregikk når hun bodde hjemme.

Besvart 13.03.2018 15:40
 

Svar
Hei

Du skriver at venninnen din ble utsatt for vold fra sin mor. Dere meldte fra til helsesøster, skolen og barnevernet. Det var noen møter men ellers skjedde det ingenting selv om dere hadde bevis.

Det høres rart ut at venninnen din ikke fikk hjelp fra barnevernet. Det er veldig alvorlig å bli utsatt for vold fra sin mor, så barnevernet skal gripe inn og hjelpe når de får slike meldinger.

Dersom venninnen din ønsker å vite hva som skjedde kan hun be om å se alle dokumentene i saken sin hos barnevernet. Hun kan også kontakte fylkesmannen i fylket der kommunen ligger dersom hun vil vurdere å klage på barnevernet.

 

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barnevernloven gjelder for alle barn i Norge

Paragraf (ung.no)

Barnevernets hovedoppgave er å sikre at alle barn og unge i Norge, som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt å bidra til at barn og unge får trygge oppvekstsvilkår. Dette formålet er fastsatt i barnevernlovens § 1-1.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern