Hopp til hovedinnholdet

Hva er forskjell på barnevern og familievern? Er jeg anonym hvis jeg ringer alarmtelefonen for barn og unge?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har noen spørsmål om barnevern: Hva er forskjell på barnevern og familievern? Her ligger det i samme bygning? Er jeg anonym hvis jeg ringer alarmtelefonen for barn og unge? jeg har vært i kontakt med bv før to ganger men føler det tar utrooolig lang tid og lite kommunikasjon med meg. Føles ut som at jeg bare plager dem. All mot jeg har prøvd å samle opp forsvinner og de bryr seg bare hvis pappa slår (som han sjeldent og aldri lenger gjør) Jeg har ikke lyst å bo hjemme og har mye ansvar for hjem og lillesøster, mamma og pappa, og 3 av 4 uker i måneden er jeg sulten fordi vi har lite mat. Får aldri hjelp med f.eks skole, pappa kjefter, får ikke klær osv. Men de klarer ikke eller vil ikke se det selv - men _jeg_ merker det jo! :( Syns det er så sykt urettferdig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Familievern er et sted hvor par kan komme til samtaler for å forebygge skilsmisser. Eller er det par som vil skilles, som har barn, må de til mekling på familievernkontoret. Tilbudet er et lavterskeltilbud, hvor den enkelte kan henvende seg selv for å be om hjelp.

Barnevern er en instans som hjelper barn og unge og deres familier. For at barnevernet skal kunne være i kontakt med en familie , må de ha mottatt en bekymringsmelding fra private eller offentlig instanser som er bekymret for et barn, dets adferd eller dens omsorgssituasjon.

Dersom du ringer til Alarmtelefonen for barn og unge, kan du være anonym. Du forteller om en hjemmesituasjon som ikke er bra for deg. Du kan også ta kontakt med kontaktpersonen i barnevernet og be om alenesamtaler, eller du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111 for å snakke om situasjonen din . Telefonen, som er døgnåpen er gratis å ringe.

Hilsen familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern