Hopp til hovedinnholdet

Pappa truer med å slå meg helseløs. Tvilsomt at barnevernet vil tro meg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært inni barneværnet før pga folk mente jeg var en fare for meg selv og at jeg var psykisk syk, men jeg begynnte og slutte å vise at de som feilte meg var et problem lenger så jeg ble «utskrevet» fra barneværnet etter 1 eller 2 mnd. Men nå har jeg problemer med faren min og han kastet meg ut, truet med å banke meg helseløs, sa masse stygge ting om at alt som var galt med meg kom fra moren min (de gikk fra hverandre da jeg var 6mnd) og så truer han med å melde meg til barneværnet for han mener jeg har mentale problemer og er helt syk i hode. Jeg vil melde han selv men jeg kan ikke for jeg kjenner han og han er en veldig respektable person og manipulerer folk til å få alt sinn vei. Så hvis jeg melder han så vet jeg at barneværnet ikke vil tro på meg. Siden jeg har en «historie» med mentale problemer og hjemmeproblemer. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når du har det vanskelig :-) Dette var da en trist historie du skriver om.

Først har du vært under barnevernets omsorg en periode, noe som tyder på at du enten ble utsatt for omsorgssvikt hjemme eller at de voksne ikke klarte å ta seg av deg på en tilstrekkelig måte, når du fremsto som psykisk syk. Eller begge deler.

Når du så flytter hjem igjen opplever du trusler fra faren din, i tillegg til at han sier stygge ting til deg. Det er ikke akseptabel oppførsel fra faren din.

Du skriver at du vil meld han til barneverntjenesten, men at du tviler på at du blir trodd - fordi faren din er slik en respektabel person. Jeg skjønner at du kan resonnere slik, men jeg synes likevel at du skal varsle i fra til barneverntjenesten. Mest sannsynlig vil de lytte til deg, og forstå at du har det vondt hjemme hos faren din, og sette inn tiltak for at du skal slippe å ha det slik. For du kan naturligvis ikke fortsette å leve under slike forhold.

Dersom barneverntjenesten mot formodning ikke skulle foreta seg noe, kan du klage til Fylkesmannen i det fylket du bor i.

Du kan i tillegg ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116111. Der vil du få snakke med en hyggelig voksen. Ofte er det godt bare å få pratet med noen som forstår. De vil også kunne hjelpe til videre.

Helsesøster vil også kunne være til hjelp, både for å ha noen å prate med, og for nyttige innspill om hva som kan gjøres i akkurat din situasjon.

Jeg legger ved linker til et par artikler som kan være interessante for deg.

 

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

 

Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern