Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når barnevernet er inne i en sak  og saken henlegges?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har spurt om dette en del ganger her nå og ikke følt meg forstått eller at jeg har fått et ordentlig svar tilbake. Jeg vil gjerne ha litt detaljer for jeg er veldig bekymret. 1. Når en nevrolog melder til føden og det blir en bv sak ut av det. Og den da blir henlagt, får føden beskjed om at den blir henlagt? Det vil jeg gjerne ha svar på. 2. Hva skjer på føden etter fødsel? Kan bv komme å hente barnet mitt når saken er henlagt? Får jeg med meg barnet mitt hjem? 3. Hvis bv skulle kommet eller noe annet skjer, burde jeg ikke da fått varsel i forveien at bv kan være like rundt hjørnet? 4. Melder føden ifra til nevrolog og bv da jeg er i gang med fødsel, evnt hva skjer? Jeg er veldig bekymret, ikke lenge til jeg skal føde heller....

Besvart 08.06.2018 05:40
 

Svar
Hei!

Hvem som helst kan sende bekymringsmelding til barnevernet. De plikter da å undersøke saken. Finner de at det ikke er noe  som trenger å følges opp er det ingen sak. Fødeavdelingen blir ikke informert om noe uten at det er et konkret ønske fra barnevernet. De som melder en sak melder den til barnevernet og det er i så fall barnevernet som går videre med saken  om de finner en bekymring. Er det så snakk om mulig barnevernsovertagelse vil sykehuset være informert.
Dersom det ikke er noen sak vil barnevernet ikke være en aktør og fødeavdelingen vil heller ikke være varslet.

Barnevernet er i utgangspunktet for å hjelpe folk å ta vare på sine barn. Skal det være omsorgsovertakelse etter fødselen vil den det gjelder oftest vite om det. Er det fare for at mor skal rømme til utlandet for eksempel vil man kunne holde dette hemmelig. Et vedtak om omsorgsovertakelse vil uansett ikke fattes før etter at barnet er født. Fødeinstitusjonen som forventer en fødsel med mulig omsorgsovertagelse plikter å ringe barnevernet når den fødende er ferdig med fødselen.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter?

Når kan du fritt melde deg inn eller ut av organisasjoner og foreninger?