Hopp til hovedinnholdet

Dra på ferie med kjæresten uten mammas samtykke?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15 (fyller 16 om 1 mnd). Jeg og kjæresten (20 år) skulle egt på ferie sammen om 3 uker. Vi skal ned til familien hannes, og vi drar med onkelen, søskenbarnene og tanten hannes. Mamma har godtatt det, men nå 3 uker før vi skal dra sier hun nei, fordi politiet anmeldte kjæresten min, og de sendte da inn bekymringsmelding for at de skal gi mamma noen råd om hvordan hun kan hjelpe meg best mulig (jeg har 3 andre saker hos politiet) (voldtekt,osv). Hun er redd barnevernet ikke syntes noe om det, og at de derfor gjør noe stort ut av det, og mener hun er uansvarlig f.eks. Jeg har to søsken til. Derfor mamma er bekymra. Hva hadde skjedd om jeg dro på ferie med kjæresten? (Vi har vært sammen i 1,5år, og mamma kjenner familien og han veldig godt. Ellers hadde jeg aldri fått lov) Ville barnevernet gjort noe? Takk for svar;)

Besvart 29.06.2018 14:28
 

Svar
Hei

Du skriver at du hadde fått lov av moren din til å dra på ferie med kjæresten din, men nå har moren din ombestemt seg på grunn av en bekymringsmelding fra barnevernet. Det kan virke som moren din har fått ny informasjon som gjør at hun nå tenker annerledes enn hun gjorde.

Så lenge moren din har ansvaret for deg, er det hun som bestemmer om du kan dra på ferie med kjæresten din eller ikke. Dersom hun tror barnevernet ikke vil like det, er det naturlig at hun har ombestemt seg. 

Det er vanskelig å svare på hva barnevernet  eventuelt vil gjøre om du drar på ferie med ham likevel. Men dre har sikkert fått en kontaktperson i barnevernet. Du har muligheten til å snakke med barnevernet om det - enten alene, sammen med moren din eller  en annen du vil ha med deg. Da kunne du høre hva de tenker.

Lykke til!

 

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer

Barneloven

Skater (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern