Hopp til hovedinnholdet

Mamma mishandler meg. Vold i hjemmet.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig mange problemer hjemme. Det er vanskelig for meg siden det kun går ut over meg. Jeg kan ikke bo hjemme mer, jeg bare kan ikke det. Men jeg kan heller ikke flytte ut, men det er så mange problemer hjemme at jeg ikke orker å bo der. Jeg er 4 søsken og jeg er eldst. Tingen er at mamma mishandler meg. Så hver gang det blir en krangel går det forferdelig galt. Det begynner med vi skriker også slår hun meg og drar meg i håret og finner noe å slå meg med, men jeg prøver å beskytte meg osv. Jeg vil ikke blande inn barnevernet siden hun er ikke slik mot de andre, men bare meg. Men jeg kan heller ikke bo her meg.. Hva er det jeg kan gjøre? For jeg vil ikke at de andre skal bort siden mamma gjør aldri noe slikt mot dem, men bare meg. Også ville det blir så mye snakk med folk, ikke bare med hele greien og folk jeg kjenner vil begynne å snakke og jeg vil være 'den jenta som sladret om foreldrene' det er så mye mer. Og jeg kan ikke leve mer her det går ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 15

Du skriver om en vanskelig situasjon du lever i hjemme. Du gjentar flere ganger at du ikke vil blande inn barnevernet. For at du skal få det bedre hjemme, at din mor skal slutte å utsette deg for vold, bør dere få hjelp. Du kan forsøke å snakke med sosiallæreren på skolen din, eller med helsesøster f.eks?
For at dere skal kunne løse de problemene som er, må dere snakke sammen. Det kan være veldig vanskelig å snakke med foreldre, når forholdet mellom foreldre og barn dårlig. Det er likevel de voksnes ansvar å ta vare på barna.  
Barnevernet jobber på mange ulike måter. Det er ikke alltid sånn at alle barna må flytte ut, fordi om et annet kanskje flytter ut.  

For at du skal få hjelp, må du snakke med noen voksne. Hvis du ikke vil snakke med noen på skolen din, kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, det er gratis å ringe. Vi kan lytte til deg, og forsøke å gi deg gode råd, som gjør at livssituasjonen din blir bedre. Hvis du ønsker kan vi også sende melding til barnevernet. Men det første du må gjøre er å snakke med en voksen du har tillit til.

 

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern