Hopp til hovedinnholdet

redd for og gå hjem for pappa krangler alltid med mamma eller meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 jeg lever med mamma pappa storesøster og storebror. Jeg er alltid redd for og gå hjem for pappa krangler alltid med mamma eller meg. Han sier jeg er en purke og har ADHD jeg har ingenting av de tingene pappa har sagt selv at han har ADHD. Jeg synes det er greit men han gjør voldelige ting han sier jeg må! Rydde rommet og at jeg er en purke barnehjemsunge Adhd og sånne greie! Gråter hver dag. Har blitt send til fosterforeldre egt tante og onkelen min men det var i 3 dager! Og sånn folk vet hvordan jeg har det men bryr seg ikke og takk for at dere hjelper oss Hilsen forvirra og redd jente -13:)

Besvart 20.10.2018 17:48
 

Svar
Hei jente 13 år !


Du skriver om en veldig vanskelig situasjon du lever i hjemme. Dette må du få hjelp til. Din far behandler deg ikke bra. Slik du skriver tror jeg at alle i familien din har det vanskelig.

Det er dine foreldre som skal ta godt vare på deg, og det din far utsetter seg for er psykisk vold. Det er ikke lov å behandle barn på en sånn måte. 

Du skriver at du har bodd i fosterhjem i 3 dager hos din tante og onkel. Du er 13 år, det betyr at du skal bli hørt om hva du ønsker.

Hvis det er vondt for deg å snakke med foreldrene dine om dette, kan du  forsøke å snakke med din tante eller onkel om hvordan du har det, eller du kan også selv ta kontakt med kontaktpersonen din i barneverntjenesten.

Hvis dette blir vanskelig for deg, kan du gjerne ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, telefon 116111, så kan vi hjelpe deg å få kontakt med barneverntjenesten. Her vil du møte ansatte som er gode til å prate med ungdommer om vanskelige hjemmeforhold, og som har gode forslag til hva som bør skje. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern