Hopp til hovedinnholdet

Kan man flytte fra fosterhjem når man er 16 år

Jente 14 år
 

Spørsmål

Kan man flytte fra fosterhjem når man er 16 år, hvis man er stabil? Jeg liker ikke å bo i det fosterhjemet, og jeg tør ikke å bo på instuttisjon.

Besvart 11.01.2019 17:02
 

Svar
Hei

Du skriver at du ikke trives i fosterhjemmet du bor i og lurer på om du kan flytte når du blir 16 hvis du er stabil.

Det første jeg vil råde deg til er å fortelle tilsynsføreren din og kontaktpersonen din i barnevernet om hvordan du har det i fosterhjemmet. Fortell at du ikke liker deg i fosterhjemmet. Det er også flere andre du kan snakke med - se mer om det i artiklene jeg legger ved.

Når du har gjort det kan dere snakke om hva som skal til for at du kan få det bedre. En løsning kan være å flytte på hybel med oppfølging fra barnevernet.

Lykke til!

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Jente tenker (colourbox.com)

Det kan være flere grunner til at du bor i fosterhjem. Foreldrene dine kan ha samtykket til plassering i fosterhjem eller fylkesnemnda (en domstol) kan ha bestemt at du skal bo der. Dersom du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern