Hopp til hovedinnholdet

Hva innebærer det å takke ja til ettervern fra barnevertjenesten?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har bodd i fosterhjem i litt over 7 måneder oh blir 18 år om noen få måneder og har takket ja til ettervern. Jeg har bestemt meg for å flytte ut og får hjelp av barnevernet til dette, men jeg har ikke fått beskjed om når vi kommer til å begynne å planlegge hvor jeg skal bo med tanke på bolig, mine inntekter og hva jeg har krav på. Hvor lang tid tar det å planlegge dette og har barnevernet noen krav de må ha når en ungdom takker ja til ettervern? Som f.eks noen spesielle møter de «må» ha eller viktig informasjon de må fortelle ungdommen en god tid før?

Besvart 11.02.2019 20:46
 

Svar
Hei!

Du skriver at du har bodd i fosterhjem i 7 måneder. Snart fyller du 18 år, og kan bestemme selv hvor du skal bo. Du ønsker å flytte for deg selv, men fortsatt motta hjelp og støtte fra barnevernet. Det er dette som kalles ettervern, og er hjelp du kan få vanligvis fram til 23 år.

Så vidt jeg vet, er det ikke noen klare rammer og regler for hva ettervern innebærer. Det avtales mellom barnevernet og den enkelte ungdom ut fra situasjonen han eller hun er i. Det kan være ulikt hva slags og hvor mye hjelp og støtte en trenger. 

Det er lett å forstå at du sitter med mange spørsmål rundt dette nå som 18-årsdagen din nærmer seg. Mitt råder at du kontakter saksbehandleren din hos barneverntjenesten og ber om en samtale. Hun er den rette til å svare konkret på det du spør om. Kanskje kan du foreslå at dere kaller inn til et møte for å snakke om hvordan livet ditt skal se ut etter 18 år, og hvem som kan bidra med hva? Aktuelle personer kan for eksempel være fosterforeldrene dine, biologiske foreldre, noen fra din skole eller arbeidsplass, andre som du har tillit til og som hjelper deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ettervern for barnevernbarn

Jente under et tre (colourbox.com)

Du kan få hjelp av barnevernet til du er 23 år.

Les mer om overgangen til voksenlivet for barnevernbarn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern