Hopp til hovedinnholdet

Er under barnevernet. Er det mulig med noe støtte til å bli med på en tur til Brasil?

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hei: ) Jeg er en 16 årig gutt som bor i Nes i Akershus! Så heldig som jeg er har jeg fått spørsmål av bestekameraten min om og bli med han og hans foreldre til Brasil :) Også er det det at jeg sliter litt med penger da (Som jeg sikkert ikke er alene om) Men isåfall da! Stefaren til bestekameraten min som jeg skal være med jobber da i barnevernet! Og han nevnte at jeg kunne søke om penger til turen fra "Fattigkassen" Jeg har fått litt informasjon rundt da "Fattigkassen" Men hvordan er det der egentlig? Ikke det at jeg ikke stoler på stefaren til kameraten min! Men jeg står da under "kommunalt barnervern" Og det er da Brummundal komune som har "annsvaret" over meg! Det er også barnevernet som har ommsorgen over meg, ettersom mine foreldre ikke er i stand til det:( ! Men hvordan er det rundt søking om penger til en utenlandstur gjennom fattigkassen? Håper på raskt svar:) Tusen hjertelig takk på forrhånd :) Mvh Stian
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, Stian!

Jeg har aldri hørt om at det går an å søke om noe fra det du kaller ”Fattigkassen”, så det eneste jeg kan si er at du må ta det opp med saksbehandleren din hos barneverntjenesten. Det høres ut som det er et spennende ferietilbud du har fått, så vi får håpe at de vil bistå deg med finansieringen!

Lykke til og (forhåpentligvis) god tur!

Hilsen familieterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hvorfor må foreldre til mekling før skilsmisse eller separasjon kan bringes for fylkesmannen, dersom de har barn under 16 år?