Hopp til hovedinnholdet

skal i fosterhjem - kan jeg havne langt vekk?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Viss jeg skal i et fosterhjem blir jeg plassert i den samme byen eller nabo byen? Eller kan jeg havne flere fylker vekk?

Besvart 15.03.2019 13:03
 

Svar
Hei

Når et barn skal flytte i fosterhjem er det viktig at det er et godt hjem som passer bra for barnet. Det er dessverre ikke slik at det finnes mange fosterhjem man kan velge mellom, som passer akkurat for deg. Noen ganger skjer det derfor at barnet flytter et stykke  for å få et godt hjem.

Dersom det er viktig for deg å bo i nærheten av der du bor, er det viktig at du sier i fra. Dersom barnevernet ikke finner et hjem i nærheten skal de forklare deg hvorfor.

Lykke til

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer

Skal i fosterhjem, hva skjer da?

Jente flytter (colourbox.com)

Skal du flytte til fosterhjem og lurer på hvordan det blir? Det er barneverntjenestens ansvar å sørge for at du får det bra. Husk at du skal kunne si din mening om det som planlegges for deg!

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern