Hopp til hovedinnholdet

Jeg opplever så mye vanskelig i livet, hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år jeg er innblanda med barnevernet pgr foreldrene mine skilte seg mamma og pappa flytta jeg måtte bytte skole jeg ble mobba hadde ingen venner osv blir ikke behandlet på riktig måte for de i klassen min er rasister og slenger rasistiske kommentarer om att jeg er muslim og begynner å snakke om koranen dette liker ikke jeg naturfag læreren min kaller meg for en drittunge og er slem mot meg barnevernet er innblandet jeg liker ikke barnevernet de gjør det bare verre har blitt kjent med en gutt nå lier jeg hann det vet hann men hann liker ikke meg hann liker noen andre å da ble jeg såra jeg har tatt selvskading før for ikke så lenge siden å har lyst å dø jeg sminker meg for jeg føler att jeg er stygg uten jeg har blitt uvenn med min verdens beste venn forde hu var sur på meg pgr hu skulle til bupa da ble hu sur å det gikk utover meg hu har det vannsklig da halvbroren hennes er på fosterhjem å hu ikke for sett sin andre halv søster ofte har mer å skrive(ikke plass

Besvart 19.03.2019 20:27
 

Svar
Hei jente 13 år! 

Jeg forstår at det er mange ting i livet ditt som er vanskelig og vondt. Samtidig er det håp om å få det bedre. 

  • Kan du prøve å skrive ned det du opplever som vanskelig. Lag en liste og deretter kan du forsøke å sortere ut de tingene du kan gjøre noe med. Dette kan rydde tankene dine i hodet og gjøre det noe lettere for deg. 
  • Når vi sortere i hodet og finner ut av hva vi kan gjøre noe med kan dette bli en start på å endre det vanskelige til noe godt. 
  • De tingene du ikke får gjort noe med, kan du forsøke å ikke bruke så mye tanker på eller bekymre deg over. Det er ikke alltid så lett, men det hjelper å øve seg.  
  • Det vil være viktig at du snakker med noen om hvordan du har det. Kan du prate med helsesykepleier på skolen? Da kan du få støtte og hjelp til det du forteller om her. Dersom du opplever at du trenger hjelp fort kan du også ringe alarmtelefonen til barn og unge som er 116 111. 
  • Du skal ikke oppleve å bli kalt drittunge av læreren din eller at de andre i klassen sier rasistiske ting til deg. Dette må du forsøke å fortelle rektoren eller en lærer du stoler på. Elever skal være trygge på skolen. Skolen har plikt til å hjelpe deg. 
  • Kan du også snakke med din "kontaktperson" i barnevernet. Forsøk å forklare at du opplever at ting bare blir verre. Da kan du bli bedre forstått og de kan forsøke å hjelpe deg på den måten du ønsker og trenger. Noen ganger trenger de å vite hva du tenker. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern