Hopp til hovedinnholdet

De siste årene har blitt for mye for meg å takle

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har bodd i samme fosterhjem siden 2004 fra jeg var 2 år gammel,og har for det meste hatt det fint hele livet, men de siste årene har blitt for mye for meg å takle. Jeg vet ikke nøyaktig når det startet, men jeg begynte å være mye sint og samtidig mye trist, og kranglet mye med fostermor og fosterfar. I noen tilfeller ble kranglene fysiske til et punkt hvor slag ble levert fram og tilbake. De siste månedene har jeg tenkt på hvor mye jeg egentlig hater å bo her. Hver dag i uken kommer jeg hjem fra skolen, og uansett humør blir jeg sint når jeg møter fostermoren min. Jeg føler hun konstant klager og rakker ned på meg, og fosterfaren min kommer med kommentarer som aldri hjelper når jeg blir sint. Jeg føler at alle her er mot meg, og jeg føler at det beste valget mitt ville vært et nytt hjem hvor jeg faktisk kan ha det bra og være glad for å komme hjem. I flere tilfeller har jeg skadet meg selv og ødelagt ting rundt meg fordi jeg har vært så sint. Jeg orker virkelig ikke å bo her mer.

Besvart 28.03.2019 15:21
 

Svar
Hei

Du skriver at du bor i fosterhjem og at du for det meste har hatt det fint i livet, men at de siste årene har det blitt for mye å takle.

Når man ikke har det bra, vil det nesten alltid hjelpe å snakke med noen. Jeg anbefaler deg å snakke med en voksne slik at du kan få sortert ut hva det er som gjør at du opplever at det har blitt for mye for deg å takle.

Jeg har lagt ved en artikkel som jeg anbefaler deg å lese. Den handler om hvorfor det hjelper å snakke med noen.

Det er flere du kan ta kontakt med - det kan være en lærer du har ekstra god kontakt med, sosiallærer, helsesykepleier eller for eksempel fastlegen din.

Når du bor i fosterhjem skal du jo også ha en tilsynsperson som jeg anbefaler å snakke med, og du kan også kontakte kontaktpersonen du skal ha i barnevernet. Dersom det vil vøre best for deg å flytte tilet annet fosterhjem, må du ta det opp med kontaktpersonen din i barneverntjenesten.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Jente tenker (colourbox.com)

Det kan være flere grunner til at du bor i fosterhjem. Foreldrene dine kan ha samtykket til plassering i fosterhjem eller fylkesnemnda (en domstol) kan ha bestemt at du skal bo der. Dersom du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon