Hopp til hovedinnholdet

bekymringsmelding til barnvernet om neo som ligger mange år tilbake i tid

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! For noen dager siden, så kom barnevernet til skolen og ville snakke med meg. Dem sa de hadde fått inn en bekymringsmelding fra der hvor storesøstra mi ligger inn for spiseforstyrrelser. Dem leste op bekymringsmelding for meg. Den inneholdt blant annet at faren min hadde dyttet henne, men de som sa ifra der hvor søstera er innlagt, sa det som om det var nå. Det var egt for lenge siden, da henne var sånn 7 år, hun er 21 nå. Siden den samtalen tenkte jeg bare på pappa, hvordan han skal få skyld for alt han gjorde før, da jeg føler han er verdens beste pappa. Nå holder ikke pappa eller søstera mi kontakt, og jeg vil are at vi skal bli en normal familie igjen. På onsdag hadde vi engelsk heldags, mitt favorittfag. Jeg fikk helt hjerneteppe og klarte ikke skrive en dritt. Nå er jeg veldig redd for at dette skal prege mine karakterer og gjøre så jeg ikke komemr inn på hva jeg vil til videregående. Siden dette har jeg hatt mareritt og drømmer om at han prøver å skade oss

Besvart 09.04.2019 23:15
 

Svar
Hei jente!

Jeg skjønner at det  går inn på deg å få høre at det var bekymringsmelding til barnevernet for noe faren din hadde  gjort mot søsteren din.

Når barnevernet får en bekymringsmelding, er de pliktig til å undersøke nærmere og om det er holdbarhet i meldingen de har fått.  Derfor tok de kontakt med deg for å undersøke nærmere om det var grunn for bekymringen og om det også er noen grunn til å være bekymret for at faren din har gjort noe mot deg . Du sier at faren din har dyttet søsteren din , men at det var da hun var ca 7 år og det er jo lenge siden. Du sier også at søsteren din ikek har kontakt med faren din i dag og da er det jo lett å tenke seg at det har skjedd noe i relasjonen mellom dem lengre tilbake som søsteren din har med seg videre i dag. Dette skriver du ike noe om så dette er heller ikke noe jeg da kan gå inn i , da det vil bli bare spekulasjoner

Du sier også at han er verdens snilleste pappa og at du er redd han nå skal få skyld for noe som skjeddde for såpass menge år siden. Det kan være årsaker til at dette skjedde da , som ikke er av betydning i dag og at faren din i dag ikke ville ha gjort det samme. Ditt ønske er at dere skal bli en "normal" familie igjen sier du, og om det skal skje er det sikkert noe av det gamle som har skjedd som det må snakkes om for å kunne få en ny start som familie.
Det er også forståelig at dette tar mye av oppmerksomheten og konsentrasjonen din slik at du ikke klarer å henge med på skolen og på prøver. Jeg synes du derfor skal snakke med kontaktlæreren din og forklare hva som har skjedd og hvordan dette påvirker deg og så i skolehverdagen. Dette er noe som kan få betydning for karakterene dine og det er da viktig at lærer er klar over hva det er som gjorde at du fikk hjerntepe og ikke klarte å tenke klart.

Jeg tror at det også for deg selv er viktig å få snakket med noen om dette og også det som har skjedd for mange år siden da det sikkert er noe som også du tenker på og trenger å få bearbeidet. Jeg vil derfor anbefale deg å ta kontakt med helsesykepleier på skolen ogsnakke med henne om dette slik at du kan få delt dine tanker med noen og satt ord på hva du tenker og de marerittene du har om at faren din skal komme til å skade dere. Det er tydelig at underbevisstheten din jobber mye med dette og at det blir en krash siden du sier at faren din er verdens beste pappa og at du har mareritt om at han skal komme og skade dere. Det hjelper alltid å snakke med noen når det er noe som er vanseklig.

Håper dette er til hjelp for deg og at du også har noen som det kan hjelpe å snakke med .

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern