Hopp til hovedinnholdet

I forsterhjemmet jeg bor har noe skjedd, vet ikke hva. Jeg må si unskyld.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14. Jeg skrev egt noe om barnevern til dere, men jeg glemte koden. Så, jeg bor i et fosterhjem i 5 år nå. I går skjedde det no greier. Jeg vet egt ikke hva som skjedde, men fostermoren min skreik navnet mitt høyyt og kom løpendes etter mmeg og to venner av meg. Vi visste ikke hva vi skullle gjøre så vi bare gikk og turte iikke å se på hun. Da kom fosterfaren min og hentet meg og DRO meg inn i bilen. To av venninnene mine så hva som skjedde og de begynte å grine og løp inn til en av mammaen dems. Samme dag som dette skjedde så måtte de avlive en hund, så det gjorde henne ekstra sint. Jo, fostermoren min sier at jeg må snakke med dem og "ordne" opp i det og si "sannheten", men sannheten er at jeg ikke vet hva som skjedde. Fostermoren og fosterfaren min har to unger. Det er en gutt og en jente. I dag morges sa hun at hun var skuffet over meg og at jeg var slem, men jeg vet ikke hva jeg gjorde. Så hva gjorde jeg egt og hva skal jeg gjøre? Takk for svar.

Besvart 14.05.2019 11:50
 

Svar
Hei

Det her er ikke greit. Så fint at du tar ansvar for å få hjelp når du opplever reaksjoner fra voksene som du ikke forstår.  

Ut fra det du beskriver kan jeg ikke se at du har gjort noe galt. Det er de voksene som du bor sammen med som har ansvar og må forklare deg hva som er galt og hva de mener du har gjort. Jeg kan forstå at det er vanskelig å spørre når de reagerer som de gjør. 

Vet du at du kan selv kontakte barnevernet og forklare hva som har hendt.  Hva fosterforeldrene dine har gjort. Du kan ringe og forklare hva du har opplevd. Den du har som kontakt vil hjelpe deg i situasjonen. 

Er det vanskelig for deg kan du snakke med helsesykepleier på skolen din eller læreren hvis du synes det er ok. Sammen kan dere kontakte barnevernet.

Alarm telefonen 116 111. Dit kan du og ringe gratis og forklare din situasjon. De kan du snakke anonymt med. Vil du ha hjelp kan de og hjelpe til med det. 

De som jobber der er gode til å lytte og gi råd og tar telefonen hver dag mellom 15:00 til 08:00 neste morgen. I helgene og på helligdager er telefonlinjene åpne hele tiden.

Lykke til. Det her klarer du å finne ut av. 

Jeg har lagt med noen artikler jeg håper du kan ha nytte av. 

   

Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hvem gjør hva i barnevernet?

Hvem?

Kommunen, staten, fylkesmannen og fylkesnemnda er alle involvert i ulike deler av barnevernet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern