Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hva kriteriene er for å bli flyttet på institusjon?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva kriteriene er for å bli flyttet på institusjon er? Jeg er en jente på 16 som bor hjemme med en mor som sliter psykisk og en far som er lite hjemme. Dette har påvirket meg psykisk og det påvirker venneforhold og Jeg er veldig lite på skolen fordi jeg rett og slett ikke orker. Dette har holdt på en stund og lurer på om jeg fyller kriteriene og evnt. Hvor fort det kan skje?

Besvart 11.06.2019 12:07
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det føles vanskelig for deg og at du ikke har det bra der hjemme. Det er alvorlig og bekymringsfullt når du har så klare ønsker om å flytte. 

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med den kommunale barneverntjenesten og fortelle hvordan du har deg. De kan hjelpe deg og sammen kan dere finne løsninger for deg. Dersom ungdom flytter på institusjon er dette etter at andre ting er forsøkt og at en mener flytting er til ungdommens beste.

Jeg minner deg også på om muligheten til å ta kontakt med Alarmtelefon for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym. De kan snakke mer med deg og gi informasjon om barnevernet og eventuelt hjelpe deg i kontakt med dem.

Jeg ber deg lese artiklene som jeg har lagt ved til deg. 

Med vennlig hilsen barnevernjuristen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern