Hopp til hovedinnholdet

Nekte å bli med barnevernet?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvis jeg kan nekte og bli med barnevernet hvis de skall hente meg? Og sånn jeg har skjønt så kan jeg det? Har jag fått fortalt av en annen barnevernstjeneste fra ett annet fylke? Er det sånn for det håper jeg virkelig? Jeg klarer meg ikke uten mamma. Eller søsknene mine.

Besvart 22.07.2019 16:21
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du skriver mail til ung.no.

Det er slik at barneverntjenesten i Norge ikke henter barn uten at det er en god grunn til det. Hvis de skal hente deg, er det lurt å bli med dem og samarbeide, slik at du kan ha det bra og etter hvert få det bedre med familien din.

Hvis man blir flyttet av barneverntjenesten, får man stort sett treffe sine foreldre og søsken innimellom. Det er ikke slik at du aldri kommer til å se dem igjen. Barneverntjenesten vet hvor viktig foreldre og søsken er for barn og unge.

Jeg anbefaler deg at du prater med kontaktpersonen din i barneverntjenesten om de tankene og følelsene du har rundt dette. Det er viktig at de vet hva du tenker om en eventuell flytting. Du er 13 år og har rett på å bli hørt. Det betyr ikke at du alltid får det slik du ønsker, men det er viktig at du får sagt hva du mener.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barnevernloven gjelder for alle barn i Norge

Paragraf (ung.no)

Barnevernets hovedoppgave er å sikre at alle barn og unge i Norge, som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt å bidra til at barn og unge får trygge oppvekstsvilkår. Dette formålet er fastsatt i barnevernlovens § 1-1.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern